Τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει τα smartphones...


Κάθε καινούργιο μοντέλο που βγαίνει στην αγορά παρέχει και παραπάνω διευκολύνσεις. Πλέον έχοντας ένα κινητό τελευταίας τεχνολογίας δεν χρειάζεσαι σχεδόν καμία άλλη ηλεκτρονική συσκευή. Βέβαια οι εκατοντάδες εφαρμογές που μπορεί να θέσει σε λειτουργία μια συσκευή που βρίσκεται συνεχώς στη τσέπη σου, μπορεί να σου λύνουν τα χέρια, όμως προσθέτουν αρκετά προβλήματα στην κοινωνική σου ζωή.
Αρκεί κάποιος να κάνει μια ολιγόλεπτη διαδρομή και να παρατηρήσει τους περαστικούς στο δρόμο ή τους επιβάτες ενός μέσου μαζικής μεταφοράς. Ακόμα χειρότερα, να επισκεφτεί ένα κέντρο διασκέδασης και να πάρει μια γεύση της… κοινωνικής «καταστροφής» που έχουν επιφέρει τα δαιμονικά smartphones.
Το New Yorker με τρία σκίτσα του αποτυπώνει πλήρως τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις υπερβολικά πολλές λειτουργίες των «έξυπνων» κινητών.
Στο πρώτο, ένας άνδρας προσπαθεί να φλερτάρει, ωστόσο αναγκάζεται να παραδεχτεί πως «το κολάρο που φοράει είναι το μόνο που μπορεί να τον κρατήσει μακριά από το smartphone του για παραπάνω από δύο δευτερόλεπτα.»

Το δεύτερο, χωρίς να χρειάζεται κάποια περιγραφή να το πλαισιώνει, δείχνει ανθρώπους να περπατάνε με ένα smartphone στο ένα χέρι και ένα μπαστούνι για τυφλούς στο άλλο.

Στο τρίτο σκίτσο, εμφανίζεται μια κοπέλα να δείχνει το κινητό της στο φίλο της λέγοντας του: «Κοίτα τη φωτογραφία που πήρα. Είναι αυτό που κοιτάζουμε αυτή τη στιγμή.»


 
Σας άρεσε το άρθρο?
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το στο Facebook  με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ή κάντε κλικ παρακάτω στα εικονίδια κοινωνικών δικτύων επιλογής σας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου