Οδηγός αυτόματης Μετάφρασης Ιστοσελίδας με Chrome και Firefox!

Φωτό

Αυτόματη Μετάφραση Ιστοσελίδας με Chrome και Firefox!
Μπορεί πολλοί από εμάς να γνωρίζουμε από μέτρια έως καλά αγγλικά, παρ' όλα αυτά υπάρχουν περιπτώσεις που η πληροφορία που θέλουμε βρίσκεται μόνο σε μια ιστοσελίδα που είναι αποκλειστικά στα Ρωσικά ή τα Κινέζικα. Σε αυτές τις περιπτώσεις η αυτόματη μετάφραση ιστοσελίδας μπορεί να μας λύσει τα χέρια!


Αν χρησιμοποιούμε τον Chrome, όποτε μπαίνουμε σε κάποια ξενόγλωσση ιστοσελίδα, μας βγάζει τη μπάρα στο πάνω μέρος, προτείνοντάς μας να κάνουμε μετάφραση.
Στο άρθρο αυτό, όμως, θα πάμε ένα βήμα παραπέρα, ορίζοντας να γίνεται η μετάφραση αυτόματα μόλις μπαίνουμε στη σελίδα μιας συγκεκριμένης ξένης γλώσσας, χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε κλικ.


Επίσης, για όσους χρησιμοποιείτε τον Firefox, που δεν έχει ενσωματωμένη δυνατότητα για αυτόματη μετάφραση ιστοσελίδας, θα δούμε πώς μπορούμε να έχουμε παρόμοιο αποτέλεσμα με ένα πρόσθετο (plug-in).


Αυτόματη Μετάφραση Ιστοσελίδας με τον Google Chrome
Ας πούμε λοιπόν πως ενδιαφέρεστε για ένα από τα βασικά εξαγώγιμα προϊόντα της Ρωσίας (μετά τη Βότκα και τον Κομμουνισμό), τις νύφες από τη Ρωσία.
Έχοντας μελετήσει καλά το θέμα των γνωριμιών μέσω διαδικτύου, καταλήγετε τελικά σε μια ιστοσελίδα όπως το Russian Cupid. http://www.russiancupid.com/


http://www.russiancupid.com/

 Ο Chrome, ευγενής όπως πάντα, θα βγάλει τη μπάρα για να μεταφράσει τα ρωσικά.






 



και επιλέγουμε να γίνεται πάντα μετάφραση των "Ρωσικά" στα Ελληνικά
Την επόμενη φορά που θα μπούμε στην ιστοσελίδα, αυτόματα θα μεταφραστεί στη γλώσσα της επιλογής μας.






Είμαστε πλέον έτοιμοι να απολαύσουμε "ρωσική μας chat room". Σαν τη ρωσική σαλάτα, αλλά χωρίς μαγιονέζα, για όσους κάνουν δίαιτα.


Οι εικόνες, προφανώς, όπως τα γράμματα δεξιά στο παραπάνω screenshot, δεν μπορούν να μεταφραστούν.
Αν οποιαδήποτε στιγμή θέλουμε να σταματήσουμε την αυτόματη μετάφραση ιστοσελίδας για οποιαδήποτε γλώσσα, στο κουμπί επιλογές κάνουμε ξανά κλικ στην πρώτη επιλογή, για να φύγει το τσεκ.





Αν μάθουμε Ρωσικά ή οποιαδήποτε άλλη ξένη γλώσσα και δεν χρειαζόμαστε πια καθόλου την πρόταση για μετάφραση, πηγαίνουμε στην αντίστοιχη επιλογή.




Τέλος, μπορούμε να σταματήσουμε εντελώς τη μετάφραση σε μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Αν πχ κάνουμε μαθήματα ρωσικών Online, δεν έχει νόημα ο Chrome να τα μεταφράζει, έτσι δεν είναι?




Αυτόματη Μετάφραση Ιστοσελίδας με τον Mozilla Firefox
Αν προτιμάτε το Mozilla Firefox, δεν υπάρχει κάποια ενσωματωμένη δυνατότητα για αυτόματη μετάφραση ιστοσελίδας.
Εντούτοις, ανάμεσα στις εκατοντάδες χιλιάδες προσθέτων για τον Firefox, υπάρχουν ουκ ολίγα plugins σχετικά με την αυτόματη μετάφραση.





Στον οδηγό αυτό θα επιλέξουμε ένα Plugin που μπορεί να μην είναι το δημοφιλέστερο όλων, όμως είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε.

Πηγαίνουμε στη σελίδα του plugin add-ons και κάνουμε κλικ στο "Προσθήκη στον Firefox"


https://addons.mozilla.org/el/firefox/addon/s3google-translator/?src=search

Στο παράθυρο που θα ανοίξει κάνουμε κλικ στο "Εγκατάσταση τώρα".



Και τέλος κάνουμε επανεκκίνηση του Firefox για να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση.


Θα δούμε πως το πρόσθετο έβγαλε ένα μακρινάρι panel κάτω από τη μπάρα διεύθυνσης.

Μην ανησυχείτε, όμως, στη συνέχεια θα το απενεργοποιήσουμε.
Στο εικονίδιο πάνω δεξιά, που επίσης ανήκει στο πρόσθετο, κάνουμε κλικ στο βελάκι που δείχνει προς τα κάτω και επιλέγουμε Options.



Στην πρώτη καρτέλα των επιλογών, στο Default translation language (την προεπιλεγμένη γλώσσα μετάφρασης) αφήνουμε το Auto Detect (Greek).
Στις τρεις παρακάτω επιλογές, κάνουμε κλικ στη μεσαία, έτσι ώστε μετά την πρώτη φορά που θα μεταφράσουμε μια σελίδα χειροκίνητα, από τη δεύτερη επίσκεψη να γίνεται η αυτόματη μετάφραση ιστοσελίδας στο συγκεκριμένο site.





Ύστερα, πηγαίνουμε στην δεύτερη καρτέλα "Buttons" και ξε-τσεκάρουμε το Show Panel, για να εξαφανίσουμε το μακρινάρι που μας εμφάνισε.


Τέλος, πατάμε ΟΚ για να αποθηκευτούν οι αλλαγές.

Θα χρειαστεί άλλη μία ρύθμιση, την οποία θα κάνουμε την πρώτη φορά που θα μεταφράσουμε κάποια σελίδα.
Έστω λοιπόν πως αποφάσισα να διαβάσω κάτι στα κινέζικα.




Πηγαίνουμε στο βελάκι πάνω δεξιά, και επιλέγουμε Translate the page


Θα μας βγάλει μια ειδοποίηση πως για να μεταφραστεί ολόκληρη η σελίδα, χρειάζεται ένα connection widget από το translate.google.com. Πατάμε ΟΚ.


Στην επόμενη οθόνη μας ρωτάει αν θέλουμε να θυμάται την προηγούμενη επιλογή. Πατάμε ΟΚ, αλλιώς σε κάθε μετάφραση σελίδας θα μας ρωτάει για το Widget.


Πατάμε ΟΚ και μετά από αυτό, η σελίδα μεταφράζεται.


Έτσι λοιπόν, ξέρω πως οι πωλήσεις αρχίζουν να οδηγούν τις επιδόσεις σχεδόν σε αποθέματα οδό, μπλε.

Κι αυτό είναι που μετράει...

Στο εξής, όποτε μπαίνουμε στη συγκεκριμένη σελίδα, θα μεταφράζεται αυτόματα, εφόσον τη μεταφράσαμε χειροκίνητα την πρώτη φορά.

Το πρόσθετο αυτό να μην έχει την αυτόματη μετάφραση ιστοσελίδας για κάθε site που είναι σε μια συγκεκριμένη γλώσσα, όπως ο chrome. Παρ' όλα αυτά, αν μπαίνουμε συχνά σε 2-3 ξενόγλωσσες σελίδες που θέλουν μετάφραση, είναι αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε.


Εσείς πώς κάνετε αυτόματη μετάφραση ιστοσελίδας?

Αν χρησιμοποιείτε κάποιο άλλο πρόσθετο, γράψτε στα σχόλια, για να δώσετε κι άλλες εναλλακτικές στους αναγνώστες μας!



Πηγή

Σας άρεσε το άρθρο?
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ή κάντε κλικ παρακάτω στα εικονίδια κοινωνικών δικτύων επιλογής σας: