Η ασθένεια του τρελού ανθρώπου...

Η Μαφία του Κρέατος και οι "Τρελές" Αγελάδες


Παλιό αλλά Εξαιρετικό ντοκιμαντέρ της σειράς "Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα" του Στέλιου Κούλογλου.
Όλη η Αλήθεια μέσα από την Έρευνα δημοσιογράφου, πιθανότατα κρεοφάγου. Δείτε ποιοι θεσπίζουν τους "νόμους" και επιλέγουν τις κυβερνήσεις.

Στο βωμό του κέρδους...Κρεατοβιομηχανίες και Κυβερνήσεις επιτρέπουν την παραγωγή φθηνών κρεατάλευρων που μετατρέπουν τις φυτοφάγες αγελάδες σε σαρκοβόρες και μεταδίδουν την ασθένεια πρώτα στα ζώα και ύστερα στον άνθρωπο. Συχνά εμφανίζονται κρούσματα της ασθένειας Κρόιτσφελντ-Γιάκομπς ακόμα και σήμερα,
με τελευταίο το νεκρό ζώο που εντοπίστηκε σε φάρμα της Ουαλίας τον Οκτώβριο του 2015.
  • Υπάρχει μία διεθνής "Μαφία Κρέατος” εξηγεί η βραβευμένη Βελγίδα δημοσιογράφος Σεσίλ Βαν Ντερ Ντόκτ, που αποκάλυψε το σκάνδαλο με τις διοξίνες.“η Μαφία του Κρέατος”είναι πανίσχυρη και καταφέρνει να ξεπερνά τα σύνορα, τους νόμους και όλες τις απαγορεύσεις”.
  • Στο Βέλγιο ένας κτηνίατρος και κρατικός επιθεωρητής, ο Κάρελ Βαν Όπεν, αρνείται όλες τις προτάσεις δωροδοκίας και εξετάζει συστηματικά τις αγελάδες που έχουν παχυνθεί με ορμόνεςΛίγο μετά, θα δολοφονηθεί από την πανίσχυρη “μαφία του κρέατος”. Όταν θα συλληφθούν από την αστυνομία, οι δολοφόνοι αποκαλύπτουν ότι το σχέδιο της εκτέλεσης του αδιάφθορου κτηνιάτρου είχε την κωδική ονομασία “Επιχείρηση άρρωστη αγελάδα”.
  • Οι ορμόνες στις αγελάδες προκαλούν καρκίνο στον άνθρωπο, αλλά προσθέτουν 3 κιλά βάρους την ημέρα σε κάθε αγελάδα, δηλαδή περίπου 100 κιλά παραπάνω το μήνα κέρδος για τους παραγωγούς.
  • Για τον διάσημο συγγραφέα Τζέρεμι Ρίφκιν, η κρίση της "τρελής αγελάδας" σηματοδοτεί το τέλος του πολιτισμού που αναπτύχθηκε στον 20ο αιώνα και στηρίχθηκε στη μετατροπή των ζώων σε μηχανές παραγωγής κρέατος.

Για τον διάσημο συγγραφέα Τζέρεμυ Ρίφκιν η κρίση της τρελής αγελάδας σηματοδοτεί το τέλος του πολιτισμού που αναπτύχθηκε στον 20ο αιώνα και στηρίχθηκε στη μετατροπή των ζώων σε μηχανές παραγωγής κρέατος.
Δεν πρόκειται για τρελές αγελάδες αλλά για τρελούς ανθρώπους.
Με τον τρόπο που μεταχειριζόμαστε τα ζώα είναι σίγουρο ότι αναπτύσσουν ασθένειες οι οποίες διαμέσου της τροφής μεταφέρονται στον άνθρωπο”.

Δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη για τα παραπάνω από τις αποκαλυπτικές εικόνες που έχουν κινηματογραφήσει ομάδες εναντίον της κακομεταχείρισης των ζώων σε Η.Π.Α. Βέλγιο. Γαλλία κλπ
Πρόκειται για σκηνές που κόβουν την ανάσα...



Το Αρμθόρπ, ένα μικρό χωριό στην κεντρική Αγγλία, μετράει ήδη τρία θύματα από την ασθένεια Κρόιτσφελντ-Γιάκομπς, την ανθρώπινη εκδοχή της νόσου των τρελών αγελάδων. Δύο από τα θύματα αυτά, η 28χρονη Σάρα και ο 19χρονος Μάθιου κατοικούσαν στον ίδιο δρόμο, τα σπίτια τους απέχουν μόνο 100 μέτρα το ένα από το άλλο.

Με αφορμή την περίεργη αυτή σύμπτωση, το ντοκιμαντέρ ξετυλίγει το "σκάνδαλο της τρελής αγελάδας" που συγκλονίζει τη Μ. Βρετανία. Θυσιάζοντας τη δημόσια υγεία και τα μέτρα ασφάλειας στο βωμό του κέρδους, η κυβέρνηση Θάτσερ επιτρέπει την παραγωγή φθηνών κρεαταλεύρων που μετατρέπουν τις φυτοφάγες αγελάδες σε σαρκοβόρες και διαδίδουν την ασθένεια πρώτα στα ζώα και ύστερα στον άνθρωπο.

Η κυβέρνηση καθησυχάζει το κοινό για να πανικοβληθεί με την εμφάνιση των πρώτων θυμάτων. "Μου ανακοίνωσαν ότι ο γιος μου έπασχε από Κρόιτσφελντ-Γιάκομπς και αμέσως μετά μου είπαν: Μη μιλήσεις στον τύπο" διηγείται ο πατέρας του Μάθιου. Με τη σειρά τους, οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις καθησυχάζουν τη δική τους κοινή γνώμη ισχυριζόμενες ότι η ασθένεια είναι καθαρά βρετανική. Όταν θα παρουσιασθεί το πρώτο θύμα στη Γαλλία, οι αρχές προσπαθούν να αρνηθούν κάθε ευθύνη.

"Προσπαθούσα να βρω ένα πιστοποιητικό θανάτου της αδερφής μου που να αποδεικνύει ότι πέθανε από Κρόιτσφελντ-Γιάκομπς, αλλά μάταια" διηγείται ο Ζαν Ντουαμέλ, αδερφός του πρώτου θύματος. "Κανείς δεν μου το έδινε και οι αρχές είχαν εξαφανισθεί. Έμοιαζε σαν συνομωσία σε κινηματογραφική ταινία". "Παρακολουθούσαν το τηλέφωνό μου σαν να ήμουν τρομοκράτης" προσθέτει ο Ολιβιέ Ντιπλεσί, δικηγόρος των οικογενειών των θυμάτων στη Γαλλία.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το κινηματογραφικό υλικό από την φυλή των Παπούα στην Αυστραλία όπου, 50 χρόνια πριν, οι επιστήμονες ανακάλυψαν τον τρόπο μετάδοσης της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας (Κρόιτσφελντ-Γιάκομπς). Από τους 12.000 της φυλής περίπου 200 πέθαιναν κάθε χρόνο, αλλά το μεγάλο ερώτημα ήταν γιατί η ασθένεια έπληττε σχεδόν αποκλειστικά τις γυναίκες και τα παιδιά. Οι ιθαγενείς ήταν ανθρωποφάγοι: οι άνδρες έτρωγαν τους μυς ενώ τα γυναικόπαιδα τα κεφάλια και τη σπονδυλική στήλη.

"Όσα ξέρουμε για τον τρόπο μετάδοσης της Κρόιτσφελντ-Γιάκομπς προέρχονται από τους Παπούα" εξηγεί στο Παρίσι ο δημοσιογράφος Στεφάν Βεντουρά. Παρ' ότι οι ασθενεί πείστηκαν να σταματήσουν την ανθρωποφαγία και η επιδημία σταμάτησε, ορισμένοι πεθαίνουν ακόμη και σήμερα. Έτσι γνωρίζουμε ότι ο χρόνος επούλωσης μπορεί να κρατήσει και δεκαετίες".


Πηγή: Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα ΕΤ1

Σας άρεσε το άρθρο?
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ή κάντε κλικ παρακάτω στα εικονίδια κοινωνικών δικτύων επιλογής σας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου