H Covid-19 αποδεικνύεται μία τεράστια φάρσα από τα ΜΜΕ....


Η COVID-19 AΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΦΑΡΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ

Τα ΜΜΕ υποδέχτηκαν τον ιό και φόβισαν τους Αμερικανούς στο σημείο να κλείσουν την οικονομία
Όταν η μεταθανάτια έρευνα πραγματοποιηθεί στην κάλυψη των μέσων ενημέρωσης για το COVID-19, θα είναι σαφές ότι ο ιός δεν ήταν μαύρη πανούκλα - δεν είναι καν η γρίπη σε μια κακή χρονιά.

Το SARS-CoV-2, που προκαλεί την COVID-19, σκότωσε 56.749 Αμερικανούς έως την Τρίτη.

Αυτό δεν είναι καλό. Αλλά δεν είναι τόσο κακό όσο η εποχή της γρίπης 2017-2018, όταν 80.000 - χάθηκαν. Και είναι μια πολύ πιο μακριά από αυτό που προειδοποίησαν όλοι οι ειδικοί πριν από λίγες εβδομάδες: Πρώτον, προέβλεψαν 1,7 εκατομμύρια Αμερικανούς νεκρούς, έπειτα ξαναβρήκαν τα μοντέλα (αυτή τη φορά προφανώς εισάγουν μερικά ακόμη «γεγονότα») και είπαν 100.000-240.000 νεκροί.
Τώρα, ένα μεγάλο μοντέλο στο οποίο βασίστηκε η Ομάδα Εργασίας του Λευκού Οίκου Coronavirus προβλέπει περίπου 70.000 νεκρούς μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Και για αυτό κλείσαμε τις ΗΠΑ οικονομία;
Καθώς ο κοροναϊός έπεσε σε όλη την Κίνα, τότε η Ευρώπη - και μετά παντού - οι ΗΠΑ τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν κάθε τρομακτικό αριθμό, σχεδόν χαρούμενα. Η ακροαματικότητα τους αυξήθηκε, φυσικά, καθώς φόβισαν τους Αμερικανούς, πολλοί από τους οποίους έμειναν στο σπίτι τους τις τελευταίες 40 ημέρες, εμφανίζονταν μόνο για να αγοράσουν χαρτί υγείας, αλλά ακόμα και τότε φορούσαν μάσκες και τρέμαν απο τον φόβο.
Αλλά εδώ είναι μερικά γεγονότα:

  • Ποσοστό θνησιμότητας

    Μια πρόσφατη μελέτη αντισωμάτων του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ υπολόγισε ότι το ποσοστό θνησιμότητας από τον ιό είναι πιθανό 0,1% έως 0,2%. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είχε εκτιμήσει ότι το ποσοστό θανάτου ήταν 20 έως 30 φορές υψηλότερο και ζήτησε πολιτικές απομόνωσης. Σε ποια έκδοση πιστεύετε ότι επικεντρώθηκαν τα μέσα;

    Στη Νέα Υόρκη, στις ΗΠΑ επίκεντρο της πανδημίας, το ποσοστό θανάτου για άτομα ηλικίας 18 έως 45 ετών είναι 0,01%, ή 10 ανά 100.000 στον πληθυσμό. Τα άτομα ηλικίας 75 ετών και άνω, έχουν ποσοστό θανάτου 80 φορές μεγαλύτερο από αυτό. Για παιδιά κάτω των 18 ετών, το ποσοστό θανάτου είναι μηδέν ανά 100.000. Αυτό είναι μηδέν.
  • Υγεία και ηλικία

    Περισσότεροι από τους μισούς θανάτους του COVID-19 στην Ευρώπη σημειώθηκαν σε εγκαταστάσεις μακροχρόνιας φροντίδας ή γηροκομείου. Τουλάχιστον το ένα πέμπτο των θανάτων που καταγράφηκαν στις ΗΠΑ μέχρι στιγμής έχουν συμβεί εκεί.

    Σχεδόν όλοι οι ασθενείς που νοσηλεύτηκαν για τον κοροναϊό στη Νέα Υόρκη είχαν υποκείμενες καταστάσεις υγείας, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.

    «Τα αρχεία υγείας από 5.700 ασθενείς που νοσηλεύτηκαν στο σύστημα Υγείας της Northwell - που φιλοξένησαν τους περισσότερους ασθενείς στη χώρα σε όλη την πανδημία - έδειξαν ότι το 94% των ασθενών είχαν περισσότερες από μία ασθένειες εκτός από το COVID-19, σύμφωνα με το Journal of the American Medical.

    Η μελέτη διαπίστωσε ότι το 42% των ασθενών ήταν υπέρβαροι και το 53% είχαν υπέρταση και οι άλλοι υπέφεραν από διάφορες ασθένειες.
  • Πολύ πιο διαδεδομένος

    Εκατομμύρια και εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη μολυνθεί από τον ιό - παρόλο που οι ΗΠΑ τα μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να αναφέρουν τους χαμηλούς αριθμούς που παρείχε ο Johns Hopkins, ο οποίος λέει ότι 998.000 Αμερικανοί έχουν προσβληθεί από τον ιό από την Τρίτη.

    Μια μελέτη αντισωμάτων πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη και διαπίστωσε ότι 1 στους 5 (21,2%) κατοίκων έχουν ήδη μολυνθεί με τον κοροναϊό. Υπάρχουν 8,5 εκατομμύρια Νέα Υόρκη, οπότε αυτό σημαίνει ότι 1,8 εκατομμύρια Νεοϋορκέζοι είχαν τον ιό.

    Κατά τη στιγμή της μελέτης, υπήρχαν 16.249 θάνατοι στην πόλη που αποδόθηκαν στο COVID-19, πράγμα που σημαίνει ότι το ποσοστό θανάτου στην πόλη ήταν 0,89% εκείνη την εποχή - πολύ χαμηλότερο από ό, τι οι αναφορές στις ΗΠΑ στα ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.

    Τα αποτελέσματα της έρευνας αντισωμάτων την περασμένη εβδομάδα στο Λος Άντζελες διαπίστωσαν ότι 442.000 κάτοικοι του Λος Άντζελες είχαν ήδη μολυνθεί με τον κοροναϊό μέχρι τις αρχές Απριλίου, αριθμός πολύ υψηλότερος από τις 8.000 περιπτώσεις που επιβεβαιώθηκαν τότε. Η έρευνα έδειξε ότι το ποσοστό θανάτου από τον ιό θα μπορούσε να είναι τόσο χαμηλό όσο 0,18% των ασθενών με COVID-19, πράγμα που σημαίνει ότι το πραγματικό ποσοστό θανάτου στην πόλη είναι πολύ χαμηλότερο από αυτό που αναφέρθηκε.

Η Daily Mail ανέφερε τη Δευτέρα ότι «ο κοροναϊός μπορεί να σκοτώσει 70 φορές λιγότερους ασθενείς από τους επίσημους αριθμούς θανάτου στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με μελέτες». Η Mail είπε ότι παρόμοιο ποσοστό θνησιμότητας - 0,19% - βρέθηκε σε μια μελέτη κατοίκων στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

Μια μελέτη, αυτή του Dr. Ο Justin Silverman, εκτιμά ότι υπήρχαν 8,7 εκατομμύρια μολύνσεις κοροναϊού στις ΗΠΑ μεταξύ 8 Μαρτίου και 28 Μαρτίου. Και από τις 17 Απριλίου, το 10% των Αμερικανών έχουν μολυνθεί - δηλαδή περίπου 33 εκατομμύρια Αμερικανοί.

Τα μέσα ενημέρωσης υποδέχονται την COVID-19 από την πρώτη μέρα, προκαλώντας ανησυχία στους Αμερικανούς σε σημείο που προχώρησαν εθελοντικά να κλείσουν ολόκληρη την οικονομία - ένα λάθος που πιθανότατα θα αντηχήσει για μια δεκαετία ή περισσότερο.

Ακόμα και ως ΗΠΑ οι πολιτείες αρχίζουν να ανοίγουν εκ νέου - με βάση τα δεδομένα, τα οποία δείχνουν πολύ χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από ότι αναφέρθηκε και πολύ ευρύτερη εξάπλωση του ιού - τα μέσα συνεχίζουν να αναφέρουν τι θεωρούν τρομακτικά αριθμούς για τον θανατηφόρο ιό.

Δεν ήταν και δεν είναι. Η COVID-19 είναι μια κακή γρίπη στη χειρότερη ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ. Και τα μέσα ενημέρωσης θα πρέπει να θεωρηθούν υπεύθυνα για ΤΟ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ αλλιώς πριν γνωρίζουν τα γεγονότα.

Ο Joseph Curl καλύπτει τον Λευκό Οίκο και την πολιτική για μια δεκαετία για τους Washington Times. Μπορεί να προσεγγιστεί στη διεύθυνση josephcurl@gmail.com και στο Twitter @josephcur


Πηγή: washingtontimes.com    Μετάφραση: Evangelou Marianna


Σας άρεσε το άρθρο?
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ή κάντε κλικ παρακάτω στα εικονίδια κοινωνικών δικτύων επιλογής σας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου