Η μεγαλύτερη σοφία που έχετε ακούσει ποτέ - από την 109 ετών επιζώντα του Ολοκαυτώματος Alice Herz-Sommer.

Θα πρέπει να προσέξετε αυτό το 1 λεπτού  βίντεο
Η μεγαλύτερη  σοφία που έχετε ακούσει ποτέ - από την 109 ετών επιζώντα του Ολοκαυτώματος Alice Herz-Sommer.
Η Alice Herz-Sommer είναι 109, ήταν σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Terezin, και εξακολουθεί να ζειστο Λονδίνο.
Το βίντεο είναι συνέντευξη από τον Bernard Hiller τον Δεκέμβριο του 2011.

Εντυπωσιασμένοι από τη δύναμη των λέξεων της -μοιραζόμαστε μαζί σας ένα λεπτό της συνέντευξης αυτής , όταν αυτή ρωτήθηκε για το μυστικό για να ζεις καλά. (Προσθέσαμε μουσικό υπόκρουσηαπό το εκπληκτικό Dexter Britain) Στο τέλος μπορείτε να δείτε και ολόκληρη την συνέντευξη...

«Αισιοδοξία», είπε, «και να ψάχνεις  για το καλό. Η ζωή είναι όμορφη. Θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που ζούμε ..... Όπου και να κοιτάξεις είναι η ομορφιά."

Και τέλος: «Ξέρω για τα άσχημα πράγματα, αλλά ψάχνω για τα καλά πράγματα."
Γιορτάστε τη ζωή - και την ανθρωπότητα.
O Bernard Hiller παίρνει συνέντευξη από την Alice Somer Herz η οποία ήταν έγκλειστη του στρατοπέδου συγκέντρωσης  Terezin. Ήταν μία πολύ επιτυχημένη πιανίστρια που έπαιζε Σοπέν 24 etudes από μνήμης. Έχασε τους γονείς της και τον σύζυγό της κατά τη διάρκεια του πολέμου. Ο γιος της, ο οποίος, επειδή ηταν επιτυχημένος μουσικός (ο οποίος πέθανε το 2001), επέζησε από το στρατόπεδο μαζί της, επίσης.
Πιστεύει ότι το να είσαι "αισιόδοξος" είναι η πιο σημαντική ποιότητα για να επιτευχθεί μια ευτυχισμένη ζωή. Σήμερα ζει στο Λονδίνο και είναι μία από τις μεγαλύτερες επιζώντες του Ολοκαυτώματος.

Γυρίστηκε για την τοποθεσία στο Λονδίνο,  4 του Δεκ 2011

Το "Lady in number 6" είναι η πιο εμπνευσμένη, εμψυχωτική ιστορία του έτους παγκοσμίως. Η 109 χρονών, Alice Herz Sommer η παλαιότερη πιανίστας στον κόσμο και η παλαιότερη επιζών του Ολοκαυτώματος στον κόσμο συμμερίζεται τις απόψεις της σχετικά με το πώς να ζήσεις μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή. Συζητά τη σημασία της μουσικής, το γέλιο και το να έχεις μια αισιόδοξη προοπτική για τη ζωή.







Σας άρεσε το άρθρο?
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το στο Facebook  με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ή κάντε κλικ παρακάτω στα εικονίδια κοινωνικών δικτύων επιλογής σας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου