Η πιο άσχημη γυναίκα στον κόσμο (ομιλία της στο TED)

Που βρίσκεται τελικά η ομορφιά των ανθρώπων....;
Σε μια εποχή όπου η ομορφιά ορίζεται από τα υπερμοντέλα, η επιτυχία ορίζεται από τον πλούτο και η φήμη θεοποιείται στη βάση τού πόσοι σε "ακολουθούν" στα κοινωνικά μίντια, η Λίζι Βελάσκες θέτει το ερώτημα:
"Τι μας ορίζει;"
Έχοντας χαρακτηριστεί "η πιο άσχημη γυναίκα στον κόσμο" η Λίζι αποφάσισε να αντιστρέψει τα πράγματα και να δημιουργήσει τους δικούς της ορισμούς της ομορφιάς και της ευτυχίας.

Ένα παράδειγμα για μίμηση για όλους εμάς που ενώ είμαστε σε πλεονεκτικότερη (-τατη) θέση μένουμε πάντα ανικανοποίητοι...
Δείτε το βίντεο

Πώς απαντά η Λίζι Βελάσκες στα πειράγματα

Η ζωή είναι πολύ δύσκολη για μια γυναίκα που θεωρείται η πιο άσχημη στον κόσμο. Η Λίζι Βελάσκες όμως, δεν το βάζει κάτω. Η 23χρονη κοπέλα από το Όστιν του Τέξας γεννήθηκε με μία σπανιότατη πάθηση. Το σώμα της δεν αποθηκεύει λίπος. Δεν μπορεί να πάρει βάρος, είναι σκελετωμένη, έχει σοβαρές παραμορφώσεις και έχει χάσει την όρασή της στο δεξί μάτι.

Η Λίζι έχει πέσει επανειλημμένα θύμα κακόβουλων σχολίων και πειραγμάτων, όμως μπορεί πλέον να περιφρονεί αυτούς που την πειράζουν λέγοντας ότι «αυτά που λένε είναι απλώς λόγια. Τίποτα περισσότερο».

Η Λίζι έδωσε μία συνέντευξη σε τηλεοπτικό κανάλι του Τέξας και μίλησε για το βιβλίο που έγραψε με τίτλο «Να είσαι όμορφη, να είσαι ο εαυτός σου».

«Σε όσους με κοιτάζουν στο δρόμο, έχω να πω: σταματήστε να με κοιτάζετε και μάθετε να με αποδέχεστε».

Η πάθησή της έχει και άλλες επιπτώσεις που δεν είναι ορατές. Η Λίζι πρέπει να τρώει συνεχώς για να κρατηθεί στη ζωή. Κάθε 15-20 λεπτά πρέπει να προσλαμβάνει θερμίδες και γι' αυτό καταναλώνει παχυντικά τρόφιμα.

Οι γιατροί εξακολουθούν να μην γνωρίζουν τι είναι αυτό που προκάλεσε την πάθηση της Λίζι, καθώς υπάρχουν μόλις άλλες δύο παρόμοιες περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο.

Η επικρατέστερη άποψη είναι ότι η Λίζι πάσχει από μία μορφή προγηρίας, της ασθένειας που προκαλεί ταχύτατη και πρόωρη γήρανση. Ωστόσο, είναι τυχερή, καθώς έχει υγιή δόντια, οστά και ζωτικά όργανα.  

Από την ιστοσελίδα της
Η ιστοσελίδα της Λίζι Βελάσκες, με πολλές της φωτογραφίες σε γοητευτικές πόζες, είναι η http://www.aboutlizzie.com/
Από ένα μέρος αυτής της ιστοσελίδας (http://www.aboutlizzie.com/#!lizzies-books/c162s), το οποίο μιλάει για τα βιβλία της, μεταφράζω το ακόλουθο κομμάτι:

Η εικοσιτριάχρονη Λίζι Βελάσκες, η θετική οπτική της οποίας, παρότι έχει μια σπάνια πάθηση, την έκανε περιζήτητη ομιλήτρια που δίνει κίνητρο (motivational speaker), ελπίζει ότι το βιβλίο της "Να είσαι όμορφη, να είσαι ο εαυτός σου" θα εμπνεύσει τους νέους που παλεύουν με θέματα εμφάνισης και αυτοεκτίμησης. Το βιβλίο προσφέρει μια κοντινή ματιά στο ταξίδι της Λίζι για να βρει την ομορφιά μέσα της και μοιράζεται το μήνυμά της να παραμένουμε ειλικρινείς προς τον εαυτό μας.

Το μη διαγνωσμένο σύνδρομο της Λίζι εμποδίζει το σώμα της να αποθηκεύει λίπος και να χτίζει μυς. Αυτό το σύνδρομο, που είναι γνωστό να το έχουν μόνο δύο άτομα σε όλο τον κόσμο, έκανε τη ζωή της μια μελέτη αντιφάσεων. Τρώει οτιδήποτε θέλει, ωστόσο δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 27 κιλά. Σε μια εποχή που πολλοί αλλάζουν την εμφάνισή τους προκειμένου να αισθάνονται αποδεκτοί, έχει αποδεχθεί τον εαυτό της κι έχει μια ιδιαίτερα θετική εικόνα για αυτόν. Η στάση της, και όχι το σύνδρομό της, είναι "κολλητική"…

Το βιβλίο της, που είναι το δεύτερό της, μοιράζεται την συμβουλή της σχετικά με το να είμαστε ο εαυτός μας, να κάνουμε και να διατηρούμε καλούς φίλους, πώς να αντιμετωπίζουμε πειράγματα και αρνητικότητα, την τέχνη του προσωπικού διαλογισμού, πώς να μιλάμε στον Θεό με τα δικά μας λόγια, και πώς να θέτουμε ρεαλιστικούς στόχους. [Σημείωση δική μου: Και όμως, κανένας δεν θεωρούσε ότι ο στόχος της να γίνει δημόσια ομιλήτρια ήταν ρεαλιστικός!] Συνυφασμένες παντού στο βιβλίο είναι οι προσωπικές εμπειρίες της Λίζι, καθώς και αυτές που μοιράστηκαν μαζί της οι αναγνώστες του πρώτου της βιβλίου, "Η Όμορφη Λίζι" (Lizzie Beautiful). Το βασικό θέμα του βιβλίου, να αγαπάς τον εαυτό σου ως το δώρο Θεού που είσαι, θα συνηχήσει με οποιονδήποτε παλεύει με το θέμα της αυτοεκτίμησης.
Πηγή:  www.youtubetranslations.gr Υποτιτλισμοί των καλύτερων βίντεο του youtube
Η «ασχημότερη γυναίκα» με τη γενναία ψυχή - Newsbeast.gr
Σας άρεσε το άρθρο?

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το στο Facebook  με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ή κάντε κλικ παρακάτω στα εικονίδια κοινωνικών δικτύων επιλογής σας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου