Μαλακτικό, Ομορφα ρούχα, αλλά... τοξικά


 
Χρησιμοποιείτε μαλακτικό ρούχων; 
Αυτό είναι το ολέθριο τίμημα υγείας που πληρώνετε για να μυρίζουν υπέροχα τα ρούχα σας!
 
Χρησιμοποιείτε μαλακτικό ρούχων; Αν η απάντησή είναι ναι, τότε θα απογοητευτείτε, γιατί θα διαπιστώσετε ότι πληρώνετε υψηλό τίμημα για να μυρίζουν όμορφα τα ρούχα σας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι διαφημίσεις μαλακτικών ρούχων συχνά απεικονίζουν μια εικόνα άνεσης, φρεσκάδας και γλυκύτητας. Όμως, η πραγματική και άσχημη αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα μαλακτικά υφασμάτων περιλαμβάνουν έναν μακρύ κατάλογο γνωστών τοξινών και χημικών ουσιών, οι οποίες μπορούν να εισχωρούν στο σώμα σας μέσα από το δέρμα, αλλά και μέσω της εισπνοής, προκαλώντας ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων υγείας, ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά.

Τα μαλακτικά ρούχων αποτελούνται από ολέθριο συνδυασμό χημικών ουσιών και βαριάς δόσης αρώματος. Τα αρωματικά χημικά είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αφαιρεθούν, επειδή έχουν σχεδιαστεί να προσκολλώνται στο ύφασμα έτσι ώστε το άρωμα να μένει στα ρούχα. Αυτό ονομάζεται «ουσιαστικότητα αρώματος», το οποίο περιγράφει το πόσο καιρό ένα άρωμα διαρκεί επί μία συγκεκριμένη επιφάνεια και πώς επηρεάζεται από τη θερμοκρασία, την υγρασία και άλλες συνθήκες..

Τα περισσότερα μαλακτικά ρούχων περιέχουν τα εξής τοξικά χημικά:
  • Α-τερπινεόλη: Πρόκειται για ένα επικίνδυνο τοξικό χημικό, που μπορεί να προκαλέσει  πονοκεφάλους, απώλεια μνήμης, μούδιασμα στο πρόσωπο κλπ. 
  • Βενζυλικό Οξικό Άλας: Πρόκειται για μια τοξική ουσία, που συνδέεται με τον καρκίνο του παγκρέατος και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στα μάτια και στο αναπνευστικό.
  • Βενζυλική Aλκοόλη: Προκαλεί διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος, κεφαλαλγία, ναυτία, έμετος, ζάλη και μείωση της αρτηριακής πίεσης.
  • Χλωροφόρμιο: Πρόκειται για ισχυρή καρκινογόνο  νευροτοξίνη που μπορεί να προκαλέσει μέχρι και απώλεια της συνείδησης, ναυτία, κεφαλαλγία, έμετο.
  • Λιναλοόλη: Είναι ένα ναρκωτικό, που προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα καθώς και «απώλεια συντονισμού των μυών».
Για το λόγο αυτό θα πρέπει να αποφεύγετε τα μαλακτικά ρούχων, και να χρησιμοποιείτε φυσικές εναλλακτικές λύσεις που είναι ασφαλέστερες και πιο αποτελεσματικές.

Φτιάξτε σπιτικό μαλακτικό ρούχων με αιθέρια έλαια!

Η καλύτερη λύση για να μη βάζουμε σε κίνδυνο την υγεία μας είναι να φτιάξουμε με φυσικά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας ένα απλό και απολύτως ασφαλές μαλακτικό.

Πώς θα φτιάξετε ένα μαλακτικό ρούχων χωρίς τοξίνες

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να φτιάξετε αυτό το προϊόν στο σπίτι. Πιθανότατα έχετε ήδη όλα τα απαραίτητα συστατικά στο ντουλάπι σας.

Τώρα θα σας δείξουμε μια σειρά επιλογών με διαφορετικά συστατικά. Το ιδανικό θα ήταν να τα δοκιμάσετε όλα και στη συνέχεια να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο και σας δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Πριν ξεκινήσετε, χρειάζεστε ένα δοχείο που κλείνει για να αποθηκεύσετε το μαλακτικό υφασμάτων. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε παλαιά ανακυκλωμένα μπουκάλια μαλακτικού ή απορρυπαντικού ή ακόμη και κενά μπουκάλια νερού.

Συνιστάται να το προσθέσετε στο πλυντήριο ακριβώς πριν από τον κύκλο ξεβγάλματος, όχι στην αρχή της πλύσης.
 
1. Σπιτικό μαλακτικό υφασμάτων με λευκό ξύδι
 
       Υλικά:
  •     470ml λευκό ξύδι
  •     940ml μεταλλικό νερό
  •     2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα
     Προετοιμασία:
    Αρχικά, ανακατέψτε το νερό με το ξύδι.
    Πρόσθεσε τη μαγειρική σόδα λίγη λίγη. Αφήστε τον αφρό να διαλυθεί και να εξαφανιστεί.
    Μόλις τα τρία συστατικά είναι καλά αναμειγμένα, είναι έτοιμα για χρήση.

Το ξύδι λειτουργεί κατά των λεκέδων και βοηθά επίσης στο να απαλλαγούμε από τις δυσάρεστες μυρωδιές. Εξαιτίας αυτού, μπορείτε να το εφαρμόσετε σε ρούχα που έχουν λεκέδες από καφέ, κρασί ή ιδρώτα. Αφήστε τα να στεγνώσουν για περίπου 10 λεπτά, πριν τα πλύνετε στο πλυντήριο κανονικά.


2. Μαλακτικό ρούχων χωρίς τοξίνες με λευκό ξύδι και αιθέριο έλαιο

  Υλικά:
  •     940ml λευκό ξύδι
  •     10 σταγόνες αιθέριου ελαίου, όποιο σας αρέσει περισσότερο
Προετοιμασία:
Αυτή η εκδοχή είναι πολύ πιο απλή, απλά πρέπει να αναμείξετε τα δύο συστατικά και θα είναι έτοιμο για χρήση.
ξύδι

3.- Μαλακτικό χωρίς τοξίνες με μαγειρική σόδα, θαλασσινό αλάτι και αιθέριο έλαιο

Υλικά:
  •     15 σταγόνες αιθέριου ελαίου, όποια μυρωδιά προτιμάτε
  •     250 γρ. μη επεξεργασμένο θαλασσινό αλάτι
  •     70 γρ. μαγειρική σόδα
Προετοιμασία:

    Πρώτα, προσθέστε τις 15 σταγόνες αιθέριου ελαίου στο θαλασσινό αλάτι.
    Ανακατέψτε μέχρι το αιθέριο έλαιο να απορροφηθεί καλά από το αλάτι.
    Έπειτα, προσθέστε τη μαγειρική σόδα και ανακατέψτε ξανά μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Όταν όλα είναι καλά αναμεμειγμένα, το μαλακτικό σας είναι έτοιμο. Προσθέστε 2 με 3 κουταλιές σούπας σε κάθε πλύση ακριβώς πριν από τον κύκλο ξεβγάλματος.

Αυτά τα τρία μαλακτικά, επειδή είναι χωρίς τοξίνες, είναι επίσης ιδανικά για τα ρούχα του μωρού σας, επειδή δεν περιέχουν επικίνδυνες ουσίες.

Εάν υποφέρετε από δερματικές αλλεργίες, ίσως θέλετε να δοκιμάσετε αυτά τα μαλακτικά για να αποφύγετε τον κίνδυνο δερματικών αντιδράσεων. Επίσης, τα συστατικά δεν είναι δυσεύρετα και δεν κοστίζουν πολλά χρήματα.

Τέλος, ένα άλλο πλεονέκτημα αυτών των μαλακτικών είναι ότι μπορούν να απαλλαγούν από τα βακτήρια που παραμένουν στο φίλτρο του πλυντηρίου σας. Έτσι, όχι μόνο θα φροντίσετε τα ρούχα σας, αλλά θα συντηρήσετε και το πλυντήριό σας!

Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές και χρησιμοποιείστε αυτή που σας αρέσει περισσότερο. Είναι αποτελεσματικές, γρήγορες και πολύ απλές. Πλεονεκτήματα παντού!



Πηγή:meygeia.gr

Σας άρεσε το άρθρο?
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ή κάντε κλικ παρακάτω στα εικονίδια κοινωνικών δικτύων επιλογής σας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου