Το "Μεγάλο Σχέδιο" προχωρεί μέχρι στιγμής σύμφωνα με τα προβλεπόμενα....


Η πρώτη φάση του Μεγάλου Σχεδίου εξελίσσεται σύμφωνα με τις προβλέψεις, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Δημιουργία παγκοσμίου πανικού, απομόνωση πληθυσμών με την απαραίτητη συμβολή της τρομοκρατίας των ΜΜΕ, (ήδη ένα δις έχει κλειστεί στα σπίτια του), ψυχολογικός πολέμιος με σπάσιμο του ηθικού, καταρράκωση του θρησκευτικού συναισθήματος με την εμπέδωση του φόβου στην συμμετοχή των θρησκευτικών ιεροπραξιών, ιδιαίτερα στην Ορθοδοξία.

Ακολουθεί η δεύτερη φάση, που θα είναι πιο οδυνηρή και πιο σκληρή από την πρώτη και αναφέρεται στο οικονομικό πεδίο, καθώς το παγκόσμιο οικονομικό κραχ με την μεγαλύτερη οικονομική κρίση του αιώνα πλησιάζει με όλες τις τραγικές συνέπειες αυτής της εξέλιξης.

Η τρίτη μεγάλη φάση, ίσως η πιο σημαντική, θα είναι η εμφάνιση του «Παγκόσμιου Σωτήρα» στο χάος που θα έχει στο μεταξύ δημιουργηθεί σκόπιμα, που δεν θα είναι άλλος από τον…«Έξω από εδώ».

Στο οικονομικό πεδίο αυτή τη στιγμή υπάρχουν ολόκληροι κλάδοι όπως ο τουρισμός, η εστίαση, οι επιβατικές αερομεταφορές, που βρίσκονται στη μεγαλύτερη ακύρωση δραστηριοτήτων μετά από πολλές δεκαετίες. Ο περιορισμός των μετακινήσεων, που σταδιακά επεκτείνεται έχει περιορίσει δραστικά την κατανάλωση καυσίμων. Στις χώρες όπου υπάρχει εκτεταμένη διασπορά του ιού μέσα στην κοινότητα οι κυβερνήσεις σταδιακά περιορίζουν τις επιχειρήσεις που μπορούν να λειτουργήσουν περιορίζοντάς της μόνο σε αυτές που είναι στρατηγικές δημιουργώντας μια επιπλέον συνθήκη υποχώρησης της οικονομικής δραστηριότητας.

Ένα τεράστιο μέρος της παγκόσμιας εργατικής δύναμης σταδιακά βρίσκεται χωρίς εργασία και στην καλύτερη των περιπτώσεων λαμβάνει απλώς κάποια επιδόματα. Όλα αυτά σημαίνουν ταυτόχρονα και μια κατάρρευση της ζήτησης λόγω μείωσης και του διαθέσιμου εισοδήματος και των ευκαιριών κατανάλωσης, αλλά και μια κατάρρευση και της προσφοράς μέσα από ακύρωση παραγωγικών δραστηριοτήτων.


Συρρίκνωση χωρίς προηγούμενο για να δούμε και μερικά αξιοσημείωτα σημεία : Αυτή τη στιγμή οι διεθνείς οργανισμοί και τα διάφορα οικονομικά think tank προσπαθούν να κάνουν τις πρώτες εκτιμήσεις για το μέγεθος της συρρίκνωσης. Κοινός τόπος είναι ότι τα δύο πρώτα τρίμηνα θα είναι έχουν εντυπωσιακή συρρίκνωση σε όλες τις βασικές οικονομίες.
  • Το International Institute of Finance εκτιμά στο τέλος Ιουνίου η αμερικανική οικονομία θα βρίσκεται σε μια συρρίκνωση που προβαλλόμενη σε ετήσια βάση θα αγγίζει το 10% και η οικονομία της ευρωζώνης το 18%.
  • Η Oxford Economics εκτιμά ότι ο ετήσιος ρυθμός συρρίκνωσης θα φτάσει στα τέλη Ιουνίου το 12% για την αμερικανική οικονομία. Οι οικονομολόγοι της Deutsche Bank υποστήριξαν πρόσφατα ότι τα αποτελέσματα συρρίκνωσης στην παγκόσμια οικονομία θα μπορούν να συγκριθούν μόνο με την κατάσταση στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.
Χαρακτηριστικές είναι και οι προβλέψεις για τη γερμανική οικονομία που καθοδηγεί την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ινστιτούτο Ifo δημοσίευσε μελέτη σύμφωνα με την οποία εκτιμά τις απώλειες από -7.,2% για ένα διάστημα δύο μηνών έστω το χειρότερο σενάριο μιας συρρίκνωσης κατά 20,6%.

Αυτό θα σήμαινε για τη γερμανική οικονομία απώλειες ανάμεσα στα 255 και τα 729 δισεκατομμύρια ευρώ. Εκτιμά ακόμη ότι η τρύπα στα κρατικά ταμεία θα φτάσει τα 200 δισεκατομμύρια ενώ υπολογίζει απώλειες ακόμη και 1,8 εκατομμύρια θέσεων εργασίας.

Όλα αυτά θα έχουν άμεσες συνέπειες γενικά στις οικονομίες όλων των ευρωπαϊκών κρατών και φυσικά και της χώρας μας.
Μέσα σε όλα αυτά η Ελλάδα που βρίσκεται ;
Η χώρα με μια από τις μεγαλύτερες ιστορικές και θρησκευτικές παραδόσεις, κυβερνημένη από μια ομάδα πειθήνιων οργάνων της Νέας Τάξης, ζει σήμερα μια από τις χειρότερες φάσεις τις ιστορίας της που ξεκίνησε από την μνημονιακή προδοσία.
Το μόνο ελπιδοφόρο στην κατάσταση αυτή, είναι πως σε αυτόν τον ευλογημένο από τον Παντοδύναμο τόπο, η αγιοσύνη δεν έλειψε ποτέ. Και η αγιοσύνη δεν πτοείτε από κανένα Μεγάλο Σχέδιο και πάντα το απρόβλεπτο ανατρέπει τα Μεγάλα Σχέδια.
Γιατί…όπως τόνισε και ο Όσιος Παΐσιος ο αγιορείτης, ο Παντοδύναμος έχει και αυτός τα σχέδια Του.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος.


 Βιογραφικό
Ο Νικόλαος Χειλαδάκης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει κατ’ αρχή οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ Αθηνών και τουρκικά στο ΙΜΧΑ Θεσσαλονίκης, ενώ παρακολούθησε  μαθήματα τουρκολογίας.
Υπήρξε ανταποκριτής σε γνωστούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Επίσης διετέλεσε επί τέσσερα χρόνια μέλος του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων του Υπουργείου Άμυνας, όπου έχει εκδώσει αρκετές μελέτες του γύρω από τα ελληνοτουρκικά, τις εξελίξεις στην Τουρκία και θέματα γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος.

Παρακολουθεί ανελλιπώς  σχεδόν επί τριάντα χρόνια τον τουρκικό και διεθνή τύπο, ηλεκτρονικό και έντυπο και έχει ασχοληθεί με διεθνή θέματα και όλες τις εξελίξεις της ευρύτερης περιοχής στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα.

Έχει διατελέσει ανταποκριτής στην Τουρκία επί πολλά χρόνια και έχει γράψει πολλά άρθρα σε γνωστές εφημερίδες  και περιοδικά,  σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, τις διεθνείς εξελίξεις, και ιδίως με ότι έχει σχέση με την Τουρκία, (πολιτική, οικονομία, στρατός, εξωτερική πολιτική, κοινωνία, θρησκεία, κ.α.), καθώς και με θέματα παγκόσμιας γεωπολιτικής .


Πηγή: nikosxeiladakis.gr


Σας άρεσε το άρθρο?
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ή κάντε κλικ παρακάτω στα εικονίδια κοινωνικών δικτύων επιλογής σας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου