Διαγνωστικά τέστ για τον κορωναιό. Πόσο σίγουροι είμαστε;

Aρνητική διάγνωση κορωναιού;
Δεν αποκλείει απαραίτητα τη μόλυνση;
Τα διαγνωστικά τέστ  κορωναϊού του CDC είναι τεστ αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης σε πραγματικό χρόνο (PCR), η οποία παρέχει «πιθανή» ανίχνευση του COVID-19.

Σύμφωνα με το CDC, ένα θετικό αποτέλεσμα του τεστ  προτείνει «πιθανή μόλυνση», που θεωρείται ότι είναι μεταδοτική. Όσο για τα αρνητικά αποτελέσματα, ωστόσο, οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ προειδοποίησαν ότι τα αρνητικά αποτελέσματα δεν αποκλείουν απαραίτητα τη μόλυνση.

Εάν κατά συνέπεια  τα αρνητικά αποτελέσματα δεν αποκλείουν μια μόλυνση με κορωναϊό, μήπως τότε θα μπορούσε να υπάρχει πίσω από την νόσο κάτι περισσότερο απ' ότι μόνο ο κορωναϊός;



Περιέργως, ο Kary Mullis, ο εφευρέτης της τεχνικής αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (PCR), (η ΜΟΝΑΔΙΚΗ τεχνική που χρησιμοποιείται σήμερα για την ανίχνευση του ΚΟΡΩΝΑ-ΪΟΥ) δήλωσε ότι:

  • τέτοιες διαγνωστικές εξετάσεις δεν μπορούν να ανιχνεύσουν ελεύθερους μολυσματικούς ιούς, μπορούν να ανιχνεύσουν μόνο  πρωτεΐνες που οι ερευνητές πιστεύουν, σε μερικές περιπτώσεις λανθασμένα, ότι είναι μοναδικές για τον ιό που εξετάζεται.
    Οι διαγνωστικές εξετάσεις μπορούν να εντοπίσουν τις γενετικές αλληλουχίες των ιών, αλλά ποτέ τους ίδιους τους ιούς. 

Ο Kary Mullis, Bιοχημικός ο οποίος κέρδισε το βραβείο Νόμπελ της Επιστήμης το 1993 για την ανακάλυψη της PCR, ισχυρίζεται, ότι όσον αφορά τις διαγνώσεις ιικού φορτίου, οι οποίες επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν την PCR για τον υπολογισμό των ιών, ο Mullis δήλωσε:
 «Η ποσοτική PCR είναι  οξυμόρο σχήμα «. Η PCR αποσκοπεί στον προσδιορισμό των ουσιών ποιοτικά, αλλά από την ίδια της τη φύση δεν είναι κατάλληλη για την ποσοτική εκτίμηση. Αν και υπάρχει μια κοινή παραπληροφόρηση ότι οι διαγνώσεις ιικού φορτίου μετράνε τον πραγματικό αριθμό των ιών στο αίμα, αυτές οι διαγνώσεις  δεν μπορούν καθόλου να ανιχνεύσουν  τους ελεύθερους μολυσματικούς ιούς, μπορούν να ανιχνεύσουν μόνο πρωτεΐνες που πιστεύεται, σε μερικές περιπτώσεις λανθασμένα, ότι είναι μοναδικές για τον συγκεκριμένο.

Οι διαγνώσεις μπορούν να ανιχνεύσουν γενετικές αλληλουχίες ιών, αλλά ποτέ τους ίδιους τους ιούς.



Στην επάνω φωτογραφία, η δήλωση του για την τότε διαμάχη του με τους ιολόγους από το βιβλίο «Inventing the AIDS Virus» του Peter H. Duesberg. 

Πως μπορεί ένας ιός που μπορεί να ανιχνευθεί μετά από εκατομμυριοστή ενίσχυση να σκοτὠσει;

Πέθανε πέρυσι τον Αύγουστο του 2019.
Αν ζούσε ίσως μας απάλλασσε από την επανάληψη της υστερίας του HIV που προκαλεί AIDS πανομοιότυπη με την ίδια υστερία του SARS-CoV-2   που προκαλεί Covid-19.

Αυτό που κάνει η PCR είναι να επιλέξει μια γενετική ακολουθία και στη συνέχεια να την ενισχύσει πάρα πολύ. Μπορεί να παρομοιαστεί σαν να ψάχνουμε βελόνα στα άχυρα,  μπορεί να ενισχύσει τη βελόνα στο μέγεθος ενός άχυρου. Όπως  μια ηλεκτρονική κεραία ενίσχυσης, η PCR ενισχύει σημαντικά το σήμα, αλλά επίσης ενισχύει σημαντικά τον θόρυβο.
Δεδομένου ότι η ενίσχυση είναι εκθετική, το παραμικρό σφάλμα στη μέτρηση, η παραμικρή μόλυνση, μπορεί να οδηγήσει σε σφάλματα  τάξεως μεγάλου μεγέθους.


Κάνοντας μια παρομοίωση : η χρήση των διαγνώσεων ιικού φορτίου για τη μέτρηση της ιικής δραστηριότητας θα ήταν σαν να ψάχνετε μερικά κομμάτια νυχιών, ενισχύοντας τα κομμάτια αυτά  σε ένα μικρό βουνό κομματιών νυχιών, που αναμειγνύονται με άλλα σκουπίδια., και έπειτα να έρθει ένας «εμπειρογνώμονας» ειδικός και να ερμηνεύσει το σωρό αυτό ότι  αντιπροσωπεύει μια στρατιά στρατιωτών, πλήρως οπλισμένων και έτοιμων για μάχη.

Με λίγα λόγια, οι διαγνώσεις ιικού φορτίου είναι απάτη

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΠΛΑΝΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ
ΒΙΟΧΗΜΙΚΟΣ ΜSc



Πηγή: fytro.wordpress.com



Σας άρεσε το άρθρο?
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ή κάντε κλικ παρακάτω στα εικονίδια κοινωνικών δικτύων επιλογής σας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου