650.000 θάνατοι ετησίως: Ο ιός της εποχιακής γρίπης είναι ένας «σοβαρός προβληματισμός» ΑΛΛΑ...ο κοροναϊός μονοπωλεί...


Έως και 650.000 άτομα πεθαίνουν από αναπνευστικές ασθένειες που συνδέονται με την εποχική γρίπη κάθε χρόνο...

Αυτά τα νούμερα και το παρακάτω άρθρο  είναι από το Δελτίο ειδήσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στις 14 Δεκεμβρίου 2017! Δεν τα λέω εγώ ούτε τα Σοφά κουφά και παράλογα...(προσωπικό ιστολόγιο μου)  για να μην παρεξηγούμαστε δηλαδή... Το διάστημα της εποχικής γρίπης αφορά 6 μήνες και παγκοσμίως ορίζεται από 1 Οκτωβρίου έως 1 Απριλίου και νούμερα που αναφέρονται παρακάτω αφορούν αυτό το διάστημα.... 
Μέχρι και σήμερα 20 Απριλίου από τον Δεκέμβριο αναφέρθηκαν περίπου 160.000 θάνατοι από τον κοροναϊό νούμερο στο οποίο έχουν βαφτιστεί και περιπτώσεις όπως πολύ συχνά καταγγέλλονται και πολλοί θάνατοι από άλλες αιτίες.. Είναι δηλαδή μόλις το 1/4 των θανάτων που συμβαίνουν κάθε χρόνο παγκοσμίως από την εποχική γρίπη.....
Οι ετήσιες "πανδημίες" γρίπης πάντα άφηναν εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς πίσω τους. Ποτέ δεν σταμάτησε η ζωή στον πλανήτη.

Η κοινή γρίπη δεν αγγίζει τα πρωτοσέλιδα. Αλλά συνδέστε ένα ξένο όνομα σε έναν ιό - όπως ο Έμπολα, ο Ζίκα και ο Γουχάν - και στη συνέχεια ρέουν οι τίτλοι.
 

Παρά τις εντυπώσεις που δημιουργούνται από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης από τους νεκρούς στην Αμερική, στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία, ο συνολικός αριθμός είναι κατά  πολύ μικρότερος....

Τα συμπεράσματα του εγκλεισμού και της τρομοκρατίας και το γιατί γίνεται όλο αυτό δικά σας...

Ακολουθεί μετάφραση του άρθρου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας...

Έως και 650.000 θάνατοι ετησίως σχετίζονται με αναπνευστικές ασθένειες από την εποχική γρίπη, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (US-CDC), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τους παγκόσμιους εταίρους υγείας.

Αυτό σηματοδοτεί μια αύξηση στην προηγούμενη παγκόσμια εκτίμηση των 250.000 - 500.000, η οποία χρονολογείται από πάνω από δέκα χρόνια και κάλυψε όλους τους θανάτους που σχετίζονται με τη γρίπη, συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών παθήσεων ή του διαβήτη. 


Οι νέοι αριθμοί 290.000 - 650.000 θανάτων βασίζονται σε πιο πρόσφατα δεδομένα από μια μεγαλύτερη, πιο διαφορετική ομάδα χωρών, συμπεριλαμβανομένων των χωρών μεσαίου εισοδήματος, και αποκλείουν τους θανάτους από μη αναπνευστικές ασθένειες.

«Αυτά τα στοιχεία δείχνουν την υψηλή επιβάρυνση της γρίπης και το σημαντικό κοινωνικό και οικονομικό κόστος της για τον κόσμο», δήλωσε ο Δρ Peter Salama, Εκτελεστικός Διευθυντής του Προγράμματος Έκτακτης Ανάγκης Υγείας του ΠΟΥ. «Τονίζουν τη σημασία της πρόληψης της γρίπης για εποχιακές επιδημίες, καθώς και την ετοιμότητα για πανδημίες».

Οι εκτιμήσεις λαμβάνουν υπόψη ευρήματα από πρόσφατες μελέτες αναπνευστικής θνησιμότητας της γρίπης, συμπεριλαμβανομένης μιας μελέτης που πραγματοποιήθηκε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (US-CDC), που δημοσιεύθηκε στο The Lancet την Πέμπτη (14 Δεκεμβρίου).

Σύμφωνα με το US-CDC, οι περισσότεροι θάνατοι συμβαίνουν σε άτομα ηλικίας άνω των 75 ετών και στις φτωχότερες περιοχές του κόσμου. Η υποσαχάρια Αφρική αντιπροσωπεύει τον μεγαλύτερο κίνδυνο θνησιμότητας από γρίπη στον κόσμο, ακολουθούμενη από την Ανατολική Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ασία.

«Όλες οι χώρες, πλούσιες και φτωχές, μεγάλες και μικρές, πρέπει να συνεργαστούν για να ελέγξουν τα κρούσματα της γρίπης πριν από την άφιξη της επόμενης πανδημίας. Αυτό περιλαμβάνει την ενίσχυση της ικανότητας ανίχνευσης και ανταπόκρισης σε εστίες και ενίσχυση των συστημάτων υγείας για τη βελτίωση της υγείας των πιο ευάλωτων και εκείνων που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο », δήλωσε ο Δρ Salama.

Σχεδόν όλοι οι θάνατοι μεταξύ παιδιών κάτω των πέντε ετών με λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος που σχετίζονται με τη γρίπη εμφανίζονται σε αναπτυσσόμενες χώρες, αλλά οι επιπτώσεις των εποχικών επιδημιών γρίπης στις φτωχότερες στον κόσμο δεν είναι πλήρως γνωστές.

Ο ΠΟΥ συνεργάζεται με εταίρους για την εκτίμηση του παγκόσμιου βάρους της γρίπης, παρέχοντας καθοδήγηση και εμπειρογνωμοσύνη στα κράτη μέλη για τη μέτρηση του φόρτου της νόσου της γρίπης και των οικονομικών συνεπειών της.

Περαιτέρω παρακολούθηση και εργαστηριακές μελέτες άλλων ασθενειών, όπως καρδιαγγειακών παθήσεων, οι οποίες μπορεί να σχετίζονται με τη γρίπη, αναμένεται να αποφέρουν σημαντικά υψηλότερες εκτιμήσεις τα επόμενα χρόνια.

Ο ΠΟΥ ενθαρρύνει τις χώρες να δώσουν προτεραιότητα στην πρόληψη της γρίπης και να παράγουν εθνικές εκτιμήσεις για την ενημέρωση των πολιτικών πρόληψης. Συνιστάται ετήσιος εμβολιασμός κατά της γρίπης για την πρόληψη ασθενειών και επιπλοκών από τη μόλυνση από τη γρίπη. Ο εμβολιασμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός για άτομα με υψηλότερο κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών και θανάτου από τη γρίπη, καθώς και για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Η εποχική γρίπη είναι μια οξεία ιογενής λοίμωξη που εξαπλώνεται εύκολα από άτομο σε άτομο και κυκλοφορεί παγκοσμίως. Οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν μέσα σε μια εβδομάδα χωρίς να απαιτείται ιατρική βοήθεια. Συχνές αναπνευστικές ασθένειες που σχετίζονται με την εποχική γρίπη που μπορούν να προκαλέσουν θάνατο περιλαμβάνουν πνευμονία και βρογχίτιδα.

Η ομάδα εργασίας του WHO για τη γρίπη των ασθενειών περιλαμβάνει εμπειρογνώμονες από το Ινστιτούτο Ιατρικής Επιστήμης της Ινδίας, το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης, το Εθνικό Ινστιτούτο Μεταδοτικών Νοσημάτων της Νότιας Αφρικής, το CDC των ΗΠΑ, το Universidad del Valle de Guatemala και το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.


Πηγή: Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας W.H.O. Δεκέμβριος 2017







Πηγή: www.cdc.gov

Σας άρεσε το άρθρο?
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ή κάντε κλικ παρακάτω στα εικονίδια κοινωνικών δικτύων επιλογής σας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου