Συνέντευξη του καθηγητή Ιωαννίδη στο ΣΚΑΪ και στο ALPHA περί Κορονοϊού!!!


Ο κ. Ιωαννίδης έδωσε συνέντευξη την Τρίτη, 31-03-2020, στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ και συγκεκριμένα στους έγκριτους δημοσιογράφους Αναστασοπούλου και Οικονόμου. Ακολούθησε συνέντευξη στον ALPHA (δεν γνωρίζουμε το όνομα της δημοσιογράφου). Παραθέτουμε τα δύο βίντεο τη συνέντευξης του ALPHA καθώς και το βίντεο του ΣΚΑΙ (το οποίο όμως περιλαμβάνει όλη την εκπομπή και η συζήτηση με τον Ιωάννιδη ξεκινά στις 2 ώρες και 40 λεπτά).
Δείτε τα βίντεο και διαβάστε τα κύρια σημεία της συνέντευξής του...τα συμπεράσματα δικά σας!!!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ της εκπομπής ΣΗΜΕΡΑ στο ΣΚΑΙ.




 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στο ALPHA Μέρος 1
 


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στο ALPHA Μέρος 2


Σαν σούμα των δύο κειμένων ο κ. Ιωαννίδης είπε τα εξής:
  • Ότι τα κρούσματα στην Ελλάδα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που έχουν καταγραφεί. Κανείς δε μπορεί να τα υπολογίσει ακριβώς. Ενδεχομένως να φθάνουν τα 200.000. Στην Ιταλία τα κρούσματα ενδεχομένως να έχουν φθάσει τα 10.000.000
  • Ότι κατά συνέπεια η θνησιμότητα του κορονοϊού είναι πολύ (μα πάρα πολύ) μικρότερη από αυτή που λέγεται. Ο ίδιος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υποχωρεί από το 3,4%. To Imperial έδωσε λέει αρχικά 1%. Ήδη σήμερα υποχωρεί και άλλο, κοντά στο 0,5%.
  • Ότι τα ποσοστά αυτά θνησιμότητας ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΙΚΗΣ ΓΡΙΠΗΣ. Λίγο πάνω – Λίγο κάτω. Ωστόσο στο σύνολο εκτιμά ότι ο κορονοϊός θα ξεπεράσει παγκοσμίως τους 100.000 θανάτους, όταν η εποχική γρίπη ευθύνεται ετησίως για 500.000 έως 700.000 θανάτους.
  • Ότι παγκοσμίως ο αριθμός των θανόντων από γρίπη και κορονοϊό αυτή τη στιγμή είναι μικρότερος ή φυσιολογικός με τον αριθμό των προηγούμενων ετών (μιλώντας πάντα για την ίδια περίοδο). Φέτος με γρίπη και Κορονοϊό πεθαίνουν οι ίδιοι περίπου που πέθαιναν πέρσι μόνο από γρίπη.
  • Ότι στην Ιταλία ενδεχομένως να έχουν φθάσει ήδη στα 1.000.000 κρούσματα. Ότι μέσα σε πανικό ενθάρρυναν τους νοσούντες να εμφανιστούν στα νοσοκομεία (ειδικά τους ευπαθείς) με αποτέλεσμα η διάδοση της νόσου να επιταχυνθεί. Ότι η γρίπη που θερίζει στην Ιταλία κάθε χρόνο, φέτος «έπιασε» μικρά νούμερα θανάτων, τα οποία ανεβήκαν σε φυσιολογικά επίπεδα λόγω του κορονοϊού και ότι εν τέλει η Ιταλία έχει νεκρούς λίγο παραπάνω από το μέσο όρο των νεκρών που έχει κάθε χρόνο από γρίπη…
  • Ότι οι θάνατοι στην Ελλάδα δεν είναι λίγοι (αδειάζοντας όσους πανηγυρίζουν για την αποτελεσματικότητα της «καραντίνας»). Η Ελλάδα θα πρέπει να συγκριθεί με Σικελία, Καλαβρία κλπ, που οι αριθμοί θανάτων είναι παρόμοιοι με την Ελλάδα. Πιθανότατα οφείλεται στις κλιματολογικές συνθήκες (θερμοκρασία, υγρασία κλπ). Κάποιος είναι «τσαρλατάνος», ή ο Ιωαννίδης ή ο καθηγητής ΜΙΤ κ. Δασκαλάκης ο οποίος σε πρόσφατο άρθρο του ισχυρίζεται ότι χάρη στα μέτρα γλιτώσαμε μισό εκατομμύριο θανάτους στην Ελλάδα…
  • Ότι για να υπάρχει λογική αντιμετώπιση της νέας ίωσης θα πρέπει να έχουμε εικόνα των κρουσμάτων. Άρα χρειάζεται να γίνουν μαζικά τεστ αλλά παράλληλα δειγματοληπτικά τεστ. Τότε θα έχουμε εικόνα της συμπεριφοράς του ιού ανά ηλικία και γενικώς ανά διάφορες κοινωνικές ομάδες. Αναφέρεται στην Ισλανδία, που τα μαζικά τεστ απέδειξαν ότι μείζον μέρος του πληθυσμού περνάει την ίωση χωρίς κανένα σύμπτωμα ή με ελάχιστα συμπτώματα.
  • Ότι κατά τη γνώμη του πρέπει να ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ και να προστατευτούν δυναμικά οι ευπαθείς ομάδες.
  • Ότι ο εγκλεισμός ειδικά στα διαμερίσματα στην Ελλάδα (που είναι μικρά και με στοιβαγμένους ανθρώπους ευπαθών ομάδων) είναι πιθανό να ευνοεί τη διάδοση του ιού. Δεν είναι δεδομένο ότι ο ιός διαδίδεται εύκολα στον έξω από τα σπίτια χώρο, είναι δεδομένο ότι μεταδίδεται εύκολα μέσα στα σπίτια. Αμφισβήτησε την καραντίνα, όχι απλώς σαν υπερβολή, αλλά ενδεχομένως ως αιτία διάδοσης!
  • Ότι το stress κι ο πανικός (υποθέτουμε μάλιστα το stress και ο πανικός με όρους «κλεισούρας») είναι ότι χειρότερο για ευπαθείς ομάδες καθώς τσακίζει το ανοσοποιητικό τους σύστημα.
  • Επισήμανε ότι το βέβαιο «κακό» εξ αιτίας των μέτρων (οικονομική διάλυση, ψυχολογικά προβλήματα, αυτοκτονίες, εμφράγματα) ισοφαρίζει το ενδεχόμενο «καλό», την «ενδεχόμενη» ανάσχεση της διάδοσης του ιού, ακόμα κι εάν υποθέσουμε αυτό το καλό ως βέβαιο….
  • Επισήμανε ότι πέραν συγκεκριμένων εξαιρέσεων, οι κορονοϊοί είναι ρουτίνα κάθε χρόνο και είπε: ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΕΝΑ – ΕΝΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ
  • Σημείωσε ότι η βιασύνη για εμβόλιο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ένα ημιτελές εμβόλιο ή ένα εμβόλιο που κάνει περισσότερο κακό. Οπότε εμείς και τα ταμεία μας θα πληρώνουμε συχνά – πυκνά τις νέες βελτιωμένες εκδοχές του εμβολίου
  • Τέλος στην συνέντευξη στο ζήτησε «Όχι Πανικό», δεν το ζήτησε από τους τηλεθεατές αλλά από τους έγκριτους δημοσιογράφους (που ίσως σπρώχνουν πανικό, ίσως τον εμπορεύονται…).
Γράφουμε και κάτι που δε λέει γιατί δε μπορεί να το πει. Όλα τα παραπάνω βασίζονται σε επίσημες στατιστικές που είναι σίγουρα ανακριβείς αλλά ενδεχομένως είναι επιπλέον πειραγμένες. Στον κορονοϊό φορτώνονται όσοι περισσότεροι θάνατοι γίνονται(δείτε δημοσιεύσεις μας «ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕ Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ» και «ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΚΑΘΡΕΦΤΗ».

Το πιο γοητευτικό σε όσα λέει ο Ιωαννίδης είναι το εξής: Βγήκε στην TV όχι για να πουλήσει επιστήμη με ακατάληπτες ορολογίες και δυσνόητα γραφήματα, μολονότι μπορούσε να το κάνει. Τα επιχειρήματα του είναι ΛΟΓΙΚΑ, μπορούν να «ελεγχθούν» με βάση τη λογική.

 
Μας λένε «Μα τι λέτε ρε βλαμμένοι; Δε βλέπετε τα φέρετρα στην Ιταλία; Ψεύτικα είναι; Ψεύτικοι είναι οι ιταλοί γιατροί και οι νοσηλευτές;» Απαντάμε σε διάφορα κείμενα με πολιτικό (όχι συνωμοσιολογικό) τρόπο, κριτική σκέψη, απαντήσαμε και στο Η ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ / Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ ΠΥΡΓΩΝ. 

Γράφαμε: Ναι βλέπουμε τα χιλιάδες φέρετρα, αντιλαμβανόμαστε το θρήνο γύρω από αυτά (κυρίως σαν συνάνθρωποι, και όσο μπορούμε λιγότερο σαν χεσμένοι μικροαστοί που νιώθουν τη θανατήλα να απειλεί τη ζωούλα τους).
Αντιλαμβανόμαστε επίσης ότι οι αριθμοί μπορούν να αξιολογηθούν όταν είναι αντιληπτοί στην κλίμακα που τίθενται, ότι κάθε ένας νεκρός είναι ένας θρήνος ατελείωτος αλλά οι χιλιάδες νεκροί του κορονοϊού ερμηνεύονται σε σύγκριση με τους αριθμούς της εποχικής γρίπης ή άλλων (σε τέτοια κλίμακα) αιτιών θανάτου.
Λέμε όμως: Κρίσιμο στην πολιτική συζήτηση είναι ποιος κερδίζει από ότι συμβαίνει. Και εδώ σίγουρα, κερδίζουν τα κράτη…
Κερδίζει ο νέος ολοκληρωτισμός…»
Απαντάμε με όσα μπορεί να πει ένας επιστήμονας κύρους σε ένα μίντιο 

  • «Μα τι λέτε; Δε βλέπετε τις αλλοιωμένες στατιστικές; 
  • Δε βλέπετε τα ποσοστά της εποχικής γρίπης; 
  • Δεν καταλαβαίνετε ότι πρώτη φορά μετρώνται τα κρούσματα κι οι νεκροί ένα προς ένα;.
  •  Δεν καταλαβαίνετε ότι γρίπες και κορονοιοί υπάρχουν κάθε χρόνο και κανείς δεν ασχολείται μαζί τους; 
  • Δεν καταλαβαίνετε ότι η καραντίνα είναι πιθανό να έχει κάποια μικρή επιρροή στην ανάσχεση της διάδοση της νόσου αλλά υπάρχει και η πιθανότητα να βοηθάει στη διάδοση της νόσου μέσα στα κλειστά διαμερίσματα της Ελλάδας; 
  • Δε βλέπετε την Ν. Κορέα, την Ταϊβάν, τη Σιγκαπούρη;». 
  • Δεν αναρωτιέστε (με βάση τη λογική, όχι τη συνωμοσιολογία, όχι «κρυφές» πληροφορίες): Ποιος Κερδίζει από όλα αυτά;
ΥΓ: Αναφέρουμε κάποιους από τους τίτλους του κ. Ιωαννίδη, τους βρήκαμε σε άρθρο του zougla.gr: Ο Γιάννης Ιωαννίδης είναι Διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Πρόληψης του Stanford και κάτοχος της έδρας C.F. Rehnborg για την Πρόληψη Νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο Stanford. Είναι επίσης καθηγητής Στατιστικής στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Stanford, ένας εκ των 2 Διευθυντών στο Κέντρο Μεταερευνητικής Καινοτομίας του Stanford, μέλος του Αντικαρκινικού Ινστιτούτου του Stanford και του Καρδιαγγειακού Ινστιτούτου.



Πηγή:admachinagr

Σας άρεσε το άρθρο?
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ή κάντε κλικ παρακάτω στα εικονίδια κοινωνικών δικτύων επιλογής σας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου