Το φιάσκο επαναλαμβάνεται...

Έτσι λίγο για να θυμηθούμε την έναρξη του προηγούμενου φιάσκου "πανδημίας"
Εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ 17 Νοεμβρίου 2009 06:50
Οι γιατροί αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο
 

Η νέα γρίπη δείχνει τα δόντια της και στην Ελλάδα. Το έβδομο θύμα της πανδημίας είναι μια 19χρονη φοιτήτρια, η οποία έπασχε από σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, ενώ από χθες νοσηλεύονται στην εντατική δύο 42χρονοι- η μία ασθενής χωρίς άλλο σοβαρό πρόβλημα υγείας- και μια 37χρονη γυναίκα με οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια. Στο μεταξύ, σε κλίμα δυσπιστίας άρχισε χθες το πρωί ο εμβολιασμός γιατρών και νοσηλευτών.

Ακόμη και στα νοσοκομεία όπου ο αριθμός των εργαζομένων φθάνει τις 2.500 δέχθηκαν να εμβολιαστούν μόλις 50-70 άτομα. Οι αριθμοί από τα νοσοκομεία είναι απογοητευτικοί. Η διχογνωμία των γιατρών στο ζήτημα του εμβολιασμού «θέριεψε» μετά την παραίτηση του προέδρου της Επιτροπής Εμβολιασμών του Νοσοκομείου «Αγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης κ. Στρ. Πλωμαρίτη θέτοντας ζήτημα ασφαλείας του εμβολίου.

«Δεν έχει αξιολογηθεί επαρκώς η ασφάλεια του εμβολίου» είπε και τόνισε ότι θεωρεί «ανήθικο και αντιδεοντολογικό» να συστήνει στους πολίτες να εμβολιαστούν έναντι της νέας γρίπης τη στιγμή που ο ίδιος δεν πρόκειται να λάβει το εμβόλιο. «Η νέα γρίπη είναι μια ήπια γρίπη, πιο ήπια από την κοινή γρίπη. Έχουμε το παράδειγμα του νοτίου ημισφαιρίου που πέρασαν τη γρίπη χωρίς εμβόλιο και χωρίς να επαληθευτεί κανένα από τα τρομολάγνα σενάρια που κυκλοφορούν» σημείωσε ο κ. Πλωμαρίτης. «Ούτως ή άλλως» προσέθεσε «υπάρχει μια διαδικασία “μαζικού εμβολιασμού” των πολιτών που περνούν τη νέα γρίπη χωρίς να το ξέρουν και αποκτούν ανοσία και είναι άσκοπο να εμβολιαστούν» θέτοντας ζήτημα ασφαλείας του εμβολίου. 

Την άρνησή του να εμβολιαστεί εξέφρασε και ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης κ. Χρ. Παπαστεργίου, ο οποίος ανέφερε ότι, εξ όσων γνωρίζει, οι περισσότεροι συνάδελφοί του δεν πρόκειται να εμβολιαστούν. «Δεν πιστεύω ότι επηρεάστηκαν από την παραίτηση του κ. Πλωμαρίτη. Αυτή την εικόνα είχα και πριν. Εγώ προσωπικά δεν θα εμβολιαστώ» είπε.

Στη Γερμανία, τα κρούσματα της νέας γρίπης διπλασιάστηκαν μέσα σε μία εβδομάδα. «Έχουμε τώρα περισσότερα από 15.000 νέα κρούσματα την εβδομάδα και αυτά είναι μόνο όσα επιβεβαιώνονται εργαστηριακά» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΖDF ο Γκέραρντ Κράουσε του Ινστιτούτου για τις Μολυσματικές Νόσους Robert Κoch (RΚΙ). Από την περασμένη εβδομάδα, 16 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη νέα γρίπη στη Γερμανία και περισσότεροι από 50.000 έχουν μολυνθεί, σύμφωνα με το ινστιτούτο. Στην Πολωνία ένας 48χρονος πέθανε χθες το πρωί σε νοσοκομείο της πόλης Λοτζ, ανεβάζοντας σε δύο τον αριθμό των νεκρών.

Κλείνουν σχολεία εξαιτίας της εμφάνισης κρουσμάτων της νέας γρίπης. Πάντως, χθες η υπουργός Υγείας κυρία Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει απόφαση για την παύση της λειτουργίας των σχολείων πριν από την έναρξη των χριστουγεννιάτικων διακοπών. «Για την ώρα παραμένουμε στον κανόνα, ο οποίος εφαρμόζεται» είπε.

Πηγή: TO ΒΗΜΑ 
17 Νοεμβρίου 2009

Σημείωση:
Πλέον θα ανακηρύσσουν (δήθεν) πανδημία πολύ συχνότερα από ό,τι στο παρελθόν, σχεδόν για κάθε νόσο!
Τι συνέπειες έχει η ανακήρυξη πανδημίας από τον WHO;
Η πραγματική πανδημία είναι μια επείγουσα κατάσταση κινδύνου της δημόσιας υγείας, που επιτρέπει τη
χρήση εμβολίων χωρίς να έχουν γίνει προηγουμένως οι απαραίτητοι, σε κάθε άλλη περίπτωση, έλεγχοι και
επιστημονικές μελέτες για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους. Αν υπάρξουν παρενέργειες του
εμβολίου, η Φαρμακοβιομηχανία και οι Κυβερνήσεις δεν θα έχουν καμία ευθύνη, αφού δεν τις γνώριζαν, άρα
δεν είχαν πρόθεση βλάβης των εμβολιαζόμενων. Η Φαρμακοβιομηχανία και οι Κυβερνήσεις έχουν ήδη εκ
των προτέρων απαλλαγεί από κάθε ευθύνη και από τυχόν αγωγές αποζημίωσης…

Να υπενθυμίσω την παραγγελία 16 εκατομμυρίων εμβολίων που κατέληξαν στα σκουπίδια "τα ληγμένα του Αβραμόπουλου" και ποιος νομίζεται ότι ήταν σύμβουλος του υπουργού εκείνη την περίοδο? Ναι σωστά μαντέψατε ο Σωτήρης Τσιόρδας...   Έτσι για την ιστορία!!!!
Μια φωτογραφία, μια ιστορία, πολλά ερωτηματικά για εκατομμύρια εμβόλια- Ο Σ. Τσιόδρας ως συνεργάτης του Αβραμόπουλου αλλά και του Άδωνη....


Πηγή: candiadoc
 
 

Σας άρεσε το άρθρο?
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου