Για όσους πίνουν ακόμα coca cola...



 

Για όσους πίνουν ακόμα coca cola...

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι ακριβώς περιέχει η Coca-Cola;

Το Coke είναι το πιο πολύτιμο εμπορικό σήμα στην ιστορία και η "Coca-Cola" είναι η δεύτερη πιο σεβαστή λέξη στον κόσμο μετά το "Hello". Ωστόσο, το ίδιο το ποτό είναι απόλυτο δηλητήριο για τον ανθρώπινο μεταβολισμό. Πολύ όξινο, ένα σημείο υψηλότερο είναι το ρΗ από την μπαταρία του. Ως αποτέλεσμα, είναι επίσης κατάλληλο για καθαρισμό επιφανειών (και συχνά καλύτερων) για τις οποίες χρησιμοποιούνται τοξικά καθαριστικά νοικοκυριά.

Φθηνότερο και ευκολότερο να αγοράσετε σε ορισμένες χώρες του Τρίτου Κόσμου από το καθαρό νερό. Η Coca-Cola χρησιμοποιεί "προπαγάνδα PR" για να πείσει τους καταναλωτές και ολόκληρα έθνη να είναι μια "φιλική προς το περιβάλλον εταιρεία", ενώ οι δραστηριότητές της σχετίζονται στην πραγματικότητα με τη ρύπανση του περιβάλλοντος, την έλλειψη νερού και τις ασθένειες.

Μεταξύ των ανθρώπων που καταναλώνουν αναψυκτικά, όπως τα παλτά Coca, ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου είναι 48% υψηλότερος από εκείνους που δεν πίνουν τέτοια ποτά καθόλου ή τουλάχιστον δεν τα πίνουν κάθε μέρα. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην αναπνευστική, η κατανάλωση αναψυκτικών μπορεί επίσης να συνοδεύεται από πνευμονικές και αναπνευστικές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένου του άσθματος και της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονικής νόσου (COPD).

Το καρβονικό οξύ στην COLA προκαλεί απώλεια στα οστά κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας 3 φάσης:

Το καρβονικό οξύ ερεθίζει το στομάχι.

Το στομάχι προσπαθεί να "θεραπεύσει" τον ερεθισμό όσο μπορεί, δηλαδή, προσθέτει τη μόνη δέσμευση οξέος που είναι διαθέσιμη στο ασβέστιο. Το παίρνετε από το αίμα.

Το αίμα που περιέχει το χαμηλό ασβέστιο αντικαθιστά το ελλείποντα ασβέστιο από τα οστά. Εάν δεν το έκανε, θα βλάψει σοβαρά τη λειτουργία των μυών και του εγκεφάλου.

Αλλά η ιστορία δεν έχει τελειώσει εδώ. Ένα άλλο πρόβλημα με την COLA είναι ότι περιέχει φωσφορικό οξύ (όχι το ίδιο με το ανθρακικό οξύ, το οποίο είναι ένα διοξείδιο του άνθρακα που έχει αναμειχθεί από νερό). Το φωσφορικό οξύ επηρεάζει επίσης το σώμα που αποθηκεύει το σώμα.

Έτσι, ο Coke 3 τρόποι για να μαλακώσει τα οστά (πραγματικά τους κάνει πιο αδύναμους και εύθραυστους):

Το καρβονικό οξύ μειώνει το ασβέστιο στα οστά.

Το φωσφορικό οξύ μειώνει το ασβέστιο στα οστά.

Το ποτό αντικαθιστά εναλλακτικές λύσεις ασβεστίου όπως γάλα ή νερό. Το γάλα και το νερό δεν είναι εξαιρετικές πηγές ασβεστίου, αλλά εξακολουθούν να θεωρούνται πηγές.

Ο καρκίνος του οισοφάγου ήταν πολύ σπάνιος για δύο γενιές πριν και είναι πλέον κοινός. Ο βασικός μηχανισμός λειτουργεί ως εξής:

Η μηχανική βλάβη στα κύτταρα είναι ένας τεράστιος παράγοντας κινδύνου στον καρκίνο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, για παράδειγμα, τα σωματίδια αμιάντου προκαλούν καρκίνο του πνεύμονα.

Κάθε αναψυκτικό προκαλεί παλινδρόμηση οξέος (το οξύ του στομάχου αυξάνεται υψηλότερα από τη βαλβίδα οισοφάγου). Αυτό είναι πολύ πιο έντονο όταν το σώμα βρίσκεται σε οριζόντια θέση (ενώ κοιμάται), αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις η ποσότητα του κόλα και άλλων αναζωογονητικών ποτών που καταναλώνονται σημαίνει ότι η παλινδρόμηση οξέος είναι πολύ πέρα ​​από το σημείο κινδύνου. Κάθε φορά που καταναλώνουμε ένα ευχάριστο ποτό, προκαλεί μπουφέ και το οξύ εισέρχεται στον οισοφάγο. Πόσο είναι πάρα πολύ; Η έρευνα δεν διευκρινίζει πού είναι τα σύνορα, δείχνει μόνο ότι οι περισσότεροι από εμάς είναι πολύ πέρα ​​από αυτό.

Το γαστρικό οξύ διαλύει τον ιστό - αυτός είναι ο σκοπός του. Ο βλεννογόνος του στομάχου δεν βρίσκεται στον οισοφάγο, έτσι ώστε η βλάβη στον κατώτερο οισοφάγο να είναι πολύ πιο συνηθισμένη για τους καταναλωτές όξινων αναψυκτικών από ό, τι στα μη ανθρακούχα ποτά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια ριζική αύξηση στις κυτταρικές μεταλλάξεις και πολύ υψηλότερα επίπεδα ελεύθερων ριζών.

Τι συμβαίνει λοιπόν στο σώμα μας μετά την κατανάλωση της Coca-Cola;

Μετά από 10 λεπτά: Υπάρχουν δέκα κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη σε ένα ποτήρι κόλα που μετράει ένα καταστροφικό "χτύπημα" στο σώμα και ο μόνος λόγος που δεν εμετό είναι φωσφορικό οξύ που αναστέλλει τη ζάχαρη.

Μετά από 20 λεπτά: ένα άλμα εμφανίζεται στα επίπεδα ινσουλίνης του αίματος. Το ήπαρ μετατρέπει όλη τη ζάχαρη σε λίπος.

Μετά από 40 λεπτά: Η καταγραφή της καφεΐνης ολοκληρώθηκε τελικά. Οι μαθητές του ματιού επεκτείνονται. Η αρτηριακή πίεση αυξάνεται καθώς το ήπαρ προσφέρει περισσότερη ζάχαρη στην κυκλοφορία του αίματος. Οι υποδοχείς αδενοσίνης παρεμποδίζονται, γεγονός που εμποδίζει τη υπνηλία. (http://en.wikipedia.org/wiki/koffein)

Μετά από 45 λεπτά: Το σώμα αυξάνει την παραγωγή της ορμόνης ντοπαμίνης, η οποία διεγείρει τη χαρά του εγκεφάλου. Παρόμοια αντίδραση με αυτό που δημιουργεί η ηρωίνη.

Μετά από 1 ώρα: το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στη γαστρεντερική οδό, προσθέτοντας επιπλέον ορμή στον μεταβολισμό. Το ασβέστιο αδειάζει με ούρα.

Μετά από περισσότερο από 1 ώρα: το διουρητικό αποτέλεσμα του ποτού εισέρχεται στο "παιχνίδι". Το ασβέστιο, το μαγνήσιο και ο ψευδάργυρος αφήνουν το σώμα, τα οποία είναι τα συστατικά των οστών μας και του νάτριο. Μέχρι αυτή τη φορά, μπορούμε να γίνουμε ευερέθιστοι ή θαμπό. Ολόκληρη η ποσότητα νερού που περιέχεται στην κόλα αναχωρεί με ούρα. Όταν πίνουμε ένα κρύο μπουκάλι κόλα και απολαμβάνουμε την αναμφισβήτητη φρεσκάδα, γνωρίζουμε τι χημικό "κοκτέιλ" φέρνουμε στο σώμα μας; Το δραστικό συστατικό της Coca-Cola είναι φωσφορικό οξύ.

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε οξύ, οι δεξαμενές που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά χημικών ουσιών έπρεπε να διαθέτουν ειδική αποθήκευση, οι οποίες σχεδιάστηκαν για εξαιρετικά διαβρωτικά υλικά. 

 Ας ρίξουμε μια ματιά στην "ανατομία" ενός από τα πιο διαφημισμένα προϊόντα της Coca-Cola, Coca-Cola Light χωρίς καφεΐνη. 

Αυτό το ποτό περιέχει τα ακόλουθα: νερό -εμπλουτισμένο με καρβονικό οξύ, E150D, E952, E951, E338, E330, Aromas, Ε211. Το νερό εμπλουτισμένο με ανθρακικό οξύ - αυτό είναι νερό σόδα. 

Αυτή η ανακατωμένη έκκριση του στομάχου, αυξάνει την οξύτητα του οξέος του στομάχου και προκαλεί μπουφέ. Χρησιμοποιούν κυρίως φιλτραρισμένο νερό βρύσης.
E150D - Πρόκειται για ένα χρώμα τροφίμων που λαμβάνεται από ή χωρίς χημικά αντιδραστήρια μέσω ειδικής επεξεργασίας θερμοκρασίας ζάχαρης.
Το θειικό αμμώνιο προστίθεται για την Coca-Cola.
E952 - Κυκλαμικό νάτριο, αυτό είναι υποκατάστατο ζάχαρης.
Το Cyclamate έχει ένα συνθετικό χημικό με μια γλυκιά γεύση, η οποία είναι 200 ​​φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη και χρησιμοποιείται ως τεχνητό γλυκαντικό. Το 1969, απαγορεύτηκε από την FDA (Αμερικανική Αρχή Τροφίμων και Φαρμακευτικής) επειδή και η σακχαρίνη και η ασπαρτάμη προκάλεσαν καρκίνο σε αρουραίους. Αργότερα, αυτό το υλικό νομιμοποιήθηκε και πάλι με πολύ ύποπτο τρόπο.
E950 - Κάλιο Acesulfam. 200 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη, περιέχει μεθυλικούς δεσμούς. Αυτό καθιστά το καρδιαγγειακό σύστημα πιο δύσκολο. Περιέχει επίσης σπαραγικό οξύ, το οποίο μπορεί επίσης να προκαλέσει συναρπαστικό αποτέλεσμα στο νευρικό μας σύστημα και μπορεί να οδηγήσει σε εθισμό με την πάροδο του χρόνου. Το Acesulfam είναι κακώς διαλυτό και δεν συνιστάται για παιδιά και έγκυες γυναίκες.
E951 - ασπαρτάμη. Μια ζάχαρη είναι ένα υποκατάστατο των διαβητικών, χημικά ασταθής σε υψηλές θερμοκρασίες, στη συνέχεια αποσυντίθεται σε μεθανόλη και φαινυλαλαμίνη. Η μεθανόλη είναι πολύ επικίνδυνη καθώς τα 5-10 ml οπτικού νεύρου μπορεί να προκαλέσουν βλάβη και μη αναστρέψιμη τύφλωση. Σε ζεστά αναψυκτικά, η ασπαρτάμη μετατρέπεται σε φορμαλδεΰδη, η οποία είναι ένα πολύ ισχυρό καρκινογόνο. Τα συμπτώματα της δηλητηρίασης από την ασπαρτάμη είναι τα εξής: απώλεια συνείδησης, πονοκέφαλος, κόπωση, ζάλη, ναυτία, παλμών, αύξηση βάρους, ευερεθιστότητα, άγχος, διαταραχή μνήμης, θολή όραση, λιποθυμία, πόνο στις αρθρώσεις, κατάθλιψη, υπογονιμότητα, ακοή. Το ασπαρμάντα μπορεί να προκαλέσει τις ακόλουθες ασθένειες: όγκοι του εγκεφάλου, SM (πολλαπλή σκλήρυνση), επιληψία, ασθένεια Graves, χρόνια κόπωση, νόσο του Alzheimer, διαβήτης, ψυχική ανεπάρκεια και φυματίωση.
E338 - Φωσφορικό οξύ. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος και των ματιών. Χρησιμοποιείται για την παραγωγή αλάτων αμμωνίας, νατρίου, ασβεστίου, φωσφορικού οξέος, καθώς και οργανικής σύνθεσης συνδέσμων με κάρβουνο και φιλμ. Χρησιμοποιείται επίσης σε υλικά ανθεκτικά στη θερμότητα, κεραμικά, γυαλί, λιπάσματα, συνθετικά απορρυπαντικά, φαρμακευτική αγωγή, μεταλλική επεξεργασία και στη βιομηχανία κλωστοϋφαντουργίας και προφορικής. Είναι γνωστό ότι το φωσφορικό οξύ παρεμβαίνει με την απορρόφηση ασβεστίου και σιδήρου στο σώμα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει αποδυνάμωση των οστών και οστεοπόρωση. Άλλες παρενέργειες είναι δίψα και εξάνθημα.
E330 - κιτρικό οξύ. Χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία ναρκωτικών και τροφίμων. Τα άλατα κιτρικού οξέος (κιτρικά) χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία τροφίμων, για παράδειγμα, σε οξέα, συντηρητικά, ως σταθεροποιητή και σε ιατρικούς τομείς για τη διατήρηση του αίματος. Άρα - Άγνωστα αρωματικά πρόσθετα
E211 - Βενζόα νάτριο. Χρησιμοποιείται για την παραγωγή προϊόντων διατροφής για αντιβακτηριακούς και μυκητιακούς σκοπούς. Εμφανίζεται συχνά σε μαρμελάδες, χυμούς φρούτων και γιαούρτι φρούτων. Δεν συνιστάται για το άσθμα και εκείνους που είναι ευαίσθητοι στην ασπιρίνη. 

Μια μελέτη του Peter Piper (Πανεπιστήμιο Sheffield στη Βρετανία) διαπίστωσε ότι αυτή η ένωση προκαλεί σημαντική βλάβη στο DNA. Σύμφωνα με τον Πέτρο, το βενζοϊκό νάτριο, το οποίο είναι ένα από τα συστατικά των συντηρητικών, δεν καταστρέφει το DNA, αλλά το απενεργοποιεί. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συρρίκνωση του ήπατος και εκφυλιστικές ασθένειες όπως η νόσος του Πάρκινσον. 

Εάν δεν μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή χωρίς Coca-Cola, λάβετε υπόψη τα εξής:
Πολλοί διανομείς της Coca-Cola χρησιμοποιούν αυτό το ποτό στην Αμερική για να καθαρίσουν τους κινητήρες φορτηγών. Στην Αμερική, πολλά αστυνομικά αυτοκίνητα έχουν μπουκάλια Coca-Colas και όταν εμφανιστεί αυτοκινητιστικό ατύχημα, πλύνετε το αίμα από το δρόμο.
Η Coca-Cola είναι ένα μεγάλο φάρμακο για να αφαιρέσετε σημεία σκουριάς στις επιφάνειες των αυτοκινήτων. Για να αφαιρέσετε τη διάβρωση από την μπαταρία ενός αυτοκινήτου, απλά ρίξτε την κόλα πάνω σε αυτό και η διάβρωση εξαφανίζεται.

Μια σκουριασμένη βίδα

 

Δείτε και τα παρακάτω σχετικά άρθρα

 

 Πηγή: Judit Forgács



Σας άρεσε το άρθρο?
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου