Κατασκευή σπιτιού απο πλαστικά μπουκάλια!

 
Εσείς το ξέρατε οτι μπορείτε να φτιάξετε ένα σπίτι απο πλαστικά μπουκάλια;  Κι’όμως εαν τα γεμίσετε με άμμο και τα χτίσετε με λάσπη ή τσιμέντο μπορείτε να φτιάξετε ένα σπίτι που είναι αλεξίσφαιρο, στεγανό και απόλυτα μονωμένο (!).

Φυσικά θα αναρωτηθείτε πόσα πλαστικά μπουκάλια θα χρειαστούν και εαν υπάρχουν. Η απάντηση βρίσκεται στα στατιστικά στοιχεία στο treehugger.com.

     Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν 129,6 εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια την ημέρα πράγμα που σημαίνει 47,3 δισεκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια ετησίως. Περίπου το 80% των εν λόγω πλαστικών μπουκαλιών καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής!

Για να οικοδομήσουμε ένα σπίτι  δύο υπνοδωματίων σπίτι  χρειάζονται περίπου 14.000 φιάλες.

Η Αμερική πετάει αρκετά πλαστικά μπουκάλια με τα οποία θα μπορούσαν να κατασκευαστούν 9.257  σπίτια 2 υπνοδωματίων την ημέρα! Αυτό σημαίνει πάνω από 3,35 εκατ. κατοικίες, δηλαδή περίπου ο ίδιος αριθμός των αστέγων στην Αμερική (!).
Πώς σας φαίνεται;

Εμείς μπορεί βέβαια να το βλέπουμε και να το ακούμε πρώτη φορά αλλά είναι κάτι πολύ σύνηθες στις χώρες του τρίτου κόσμου…  Πολλοί άνθρωποι απο την Αφρική μέχρι την Ασία φτιάχνουν τα σπίτια τους απο πλαστικά μπουκάλια

Σας άρεσε το άρθρο?

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το στο Facebook  με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ή κάντε κλικ παρακάτω στα εικονίδια κοινωνικών δικτύων επιλογής σας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου