The Secret - Το μυστικό Μεταγλωτισμένο

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ

Το Μυστικό κληροδοτήθηκε μέσα από τους αιώνες, και ήταν πολλοί εκείνοι που το πόθησαν, το επιβουλεύτηκαν, το έκλεψαν και το αγόρασαν με αντίτιμο τεράστια χρηματικά ποσά. Αυτό το προαιώνιο Μυστικό ήταν προσβάσιμο σε κάποιους ανθρώπους ―εφευρέτες, επιστήμονες, θεολόγους, επιχειρηματίες, στοχαστές, καλλιτέχνες― κι ανάμεσα σε αυτούς που κατανόησαν τη θαυματουργή δύναμή του συγκαταλέγονται ιστορικές προσωπικότητες όπως ο Πλάτωνας, ο Γαλιλαίος, ο Μπετόβεν, ο Έντισον, ο Κάρνεγκι, ο Αϊνστάιν, ο Μπλέικ. Τώρα το Μυστικό αποκαλύπτεται σε όλο τον κόσμο.
111


«Ταξιδεύοντας σε τούτες τις σελίδες και γνωρίζοντας το Μυστικό, θα ανακαλύψετε με ποιο τρόπο θα μπορέσετε να έχετε, να είστε ή να κάνετε ό,τι θελήσετε. Θα ανακαλύψετε ποιοι πραγματικά είστε. Θα ανακαλύψετε το αληθινό μεγαλείο που σας περιμένει»

Η ουσία του Μυστικού είναι αυτό που χρόνια τώρα γράφει ο Κοέλο στα βιβλία του. «Τα πάντα είναι ένα και μοναδικό πράγμα και όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να γίνει ό,τι επιθυμείς»

Με βάση αυτό λοιπόν, η συγγραφέας του βιβλίου Rhonda Byrne αρχίζει να ανακαλύπτει ότι από την αρχαιότητα ακόμα, υπήρχαν οι λίγοι που γνώριζαν το Μυστικό του κόσμου. Την Δύναμη της Έλξης. Μέσα από εμπειρίες άλλων ανθρώπων ή ρητά διάσημων προσωπικοτήτων επιχειρεί να μας δείξει ότι η κατανόηση του Μυστικού μπορεί να αλλάξει τις ζωές μας.

Η δύναμη της έλξης ενεργοποιείται με τις σκέψεις μας, είτε είναι καλές είτε άσχημες. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για ό,τι μας έρχεται στη ζωή αφού το ελκύουμε με τη σκέψη. Είτε αφορά τις προσωπικές σχέσεις, την υγεία, τον πλουτισμό, τον κόσμο ή τον εαυτό μας, όλα έχουν να κάνουν με αυτό που σκεφτόμαστε. Η δύναμη της έλξης «φροντίζει» να κάνει την επιθυμία μας πραγματικότητα.

Αν έχουμε αρνητικές σκέψεις για κάτι ή είμαστε απαισιόδοξοι, είναι σίγουρο ότι αυτή την έκβαση θα έχει και αυτό που σκεφτόμαστε.

Το βιβλίο προσπαθεί να μας κάνει να αναθεωρήσουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε, που αισθανόμαστε (μιας και τα συναισθήματα είναι εκφάνσεις των όσων σκεφτόμαστε) για εμάς και τους γύρω μας. Τα «δεν» που βάζουμε στη ζωή μας λειτουργούν αποτρεπτικά ως στοιχεία για να μην έχουμε αυτά που επιθυμούμε, ενώ εκείνοι που σκέφτονται θετικά, ζουν τη θετική πλευρά της ζωής σε όλους τους τομείς. Η γενική ιδέα είναι ότι:

“Είμαστε Ένα. Είμαστε όλοι συνδεδεμένοι και είμαστε όλοι μέρος του Ενός Ενεργειακού Πεδίου ή του Ενός Υπέρτατου Νου ή της Μιας Συνείδησης ή της μιας Δημιουργικής Πηγής. Πείτε το όπως θέλετε, αλλά είμαστε όλοι Ένα” “Όλοι είμαστε ή γινόμαστε αυτό που σκεφτόμαστε”.
Αυτά που σκεφτόμαστε αρνητικά ή θετικά δεν επηρεάζουν μόνο εμάς αλλά και τους άλλους. Μην εξετάζεις το πώς θα επιτύχεις την καλή δουλειά, τα λεφτά, την τέλεια σχέση ή την καλή υγεία. Όταν σκέφτεσαι θετικά για όλα αυτά, εμπιστεύεσαι στη Δύναμη της Έλξης να τα πραγματοποιήσει. Από τη μεριά σου απλά θα πρέπει να διατηρείς τις θετικές σκέψεις για όλα αυτά, χωρίς να έχεις αμφιβολίες για το αποτέλεσμα. Κατά τη γνώμη μου πρωταρχικό ρόλο έχει η Πίστη σε αυτό που θέλουμε να επιτύχουμε.

Εκείνο που δεν μου άρεσε στο βιβλίο είναι ότι είχε επικεντρωθεί στον πλουτισμό και στο πως θα καταφέρουμε να έχουμε ότι υλικό αγαθό επιθυμήσουμε. Με σαφείς οδηγίες και παραδείγματα για το πώς να το επιτύχουμε, αφιερώνει αρκετά κεφάλαια σε αυτόν τον στόχο, κατά τη γνώμη μου μάταια, αφού είναι πολλά εκείνα που χρειάζεται ο σύγχρονος άνθρωπος πέρα από το εφήμερο.

Εν τούτοις σε βάζει σε μια διαδικασία να σκεφτείς ότι πράγματι μπορεί να είναι έτσι. Η δύναμη του νου, της σκέψης και των θετικών «εικόνων» μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο ζωής μας. Αρκεί να το ζητήσουμε και θα μας δοθεί… Αυτό έχει γραφτεί και κάπου αλλού!

“Εάν μένετε ενωμένοι μ’εμένα και τα λόγια μου μένουν μέσα σας, ζητήσετε ότι θέλετε και θα σας γίνει” (Ιωάννης ιε’ 7)

“Ζητάτε και θα σας δοθεί, ερευνάτε και θα βρείτε, κρούετε και θα σας ανοιχτεί. Διότι καθένας που ζητά λαμβάνει και καθένας που ερευνά βρίσκει, και εις εκείνον που κρούει θα του ανοιχτεί. Ή ποιος άνθρωπος είναι από εσάς, που αν του ζητήσει το παιδί του άρτο, θα του δώσει ένα λίθο; Ή εάν του ζητήσει ψάρι, θα του δώσει φίδι; Αν λοιπόν εσείς που είσθε κακοί ξέρετε να δίνετε πράγματα αγαθά στα παιδιά σας, πόσο μάλλον ο Πατέρας σας που είναι στους ουρανούς θα δώσει αγαθά πράγματα εις εκείνους που τον παρακαλούν!” (Μάρκος ζ’ 7-11)


Σας άρεσε το άρθρο?

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

  Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το στο Facebook  με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ή κάντε κλικ παρακάτω στα εικονίδια κοινωνικών δικτύων επιλογής σας:

2 σχόλια: